Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Στουρνάρας στο Bloomberg: «Θέμα εβδομάδων η επενδυτική βαθμίδα»

Την αισιοδοξία του η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα και μάλιστα σύντομα εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στο Bloomberg TV, ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε ότι «είχαμε εκλογές πριν από λίγες μέρες, υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση τώρα με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ακόμα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πρόσθεσε ότι «αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, επομένως είμαι σίγουρος ότι μετά τις δηλώσεις που θα κάνει η Kυβέρνηση στο Κοινοβούλιο, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι θέμα λίγων εβδομάδων, αν όχι ημερών».

Οι τρεις βασικοί οίκοι αξιολογούν την Ελλάδα ελάχιστα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου αναμένουμε τρεις προγραμματισμένες αξιολογήσεις για την Ελλάδα. 

Στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένουμε την αξιολόγηση της Moody’s, στις 20 Οκτωβρίου από την Standard & Poor’s και στις 2 Δεκεμβρίου από τη Fitch.

Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτικές βαθμίδες, μετά από 13 χρόνια, αναμένεται να αποκλιμακώσει σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης για το κράτους και τις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πότε λήγει η παράταση για φορολογικές δηλώσεις, ΦΠΑ, τέλη και βεβαιωμένες οφειλές

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Οι φορολογούμενοι πλέον έχουν στη διάθεση τους περισσότερο χρόνο για να υποβάλλουν τι...

Φόρτωση άρθρων...