Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Τα χρωματιστά τιμολόγια και η μάχη των μεριδίων στην ενέργεια

Τα χρωματιστά τιμολόγια δίνουν ένα διαφορετικό... χρώμα στη μάχη των μεγάλων "παικτών" για τα μερίδια αγοράς στην ενέργεια και όπως δείχνουν τα στοιχεία του Δεκεμβρίου, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι αδυσώπητος.

Σημείο αναφοράς είναι η σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ, όπου λόγω των χρωματιστών τιμολογίων και της... ασάφειας που δημιουργήθηκε, πολλοί καταναλωτές προτίμησαν τον ημι-κρατικό πάροχο, για μεγαλύτερη ασφάλεια ή για συμμετοχή με προνομιακούς όρους σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας ή αγοράς αντλιών θερμότητας. Η ΔΕΗ τον περασμένο μήνα πέτυχε αύξηση του μεριδίου αγοράς στο 56,1% από 52,15% το Νοέμβριο, ενώ αξιοσημείωτες ήταν οι μεταβολές και στα μερίδια των άλλων παρόχων. Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τρέχοντα μήνα, λόγω της εφαρμογής των νέων τιμολογίων, απ΄ όπου θα διαφανεί ποιος κερδίζει και τι.

Σε σχέση με τους υπόλοιπους παρόχους, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΗΡΩΝ μείωσε το μερίδιο της στην αγορά στο 10,74% από 12,94%$ το Νοέμβριο, η Mytilineos (Protergia) αύξησε το ποσοστό στο 9,32% από 7,91%, η Elpedison υποχώρησε στο 6,19% από 6,49%, η NRG αύξησε ελαφρώς το μερίδιο της στο 5,68% από 5,60%, ενώ το συνολικό ποσοστό των εναλλακτικών προμηθευτών μειώθηκε στο 43,89% από 47,85%. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ΔΕH αύξησε τα ποσοστά της στη μέση και στην υψηλή τάση, σε σχέση με το Νοέμβριο, ενώ στη χαμηλή τάση υποχώρησε οριακά το ποσοστό της και διαμορφώθηκε στο 63,19%, από 63,99%, με τη Mytilineos να ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με 7,99%. Πιο ασφαλή εικόνα θα υπάρξει κατά τον τρέχοντα μήνα, οπότε όλοι οι "παίκτες" αναμένεται να επιστρατεύσουν όλα τα "όπλα" τους...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μιχαηλίδου: Πληρωμές αναδρομικών άμεσα μόνο για τους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει δικαστικά

«Οποιαδήποτε απόφαση των δικαστηρίων εμείς τη σεβόμαστε». «Για τους ανθρώπους που δεν έχουν προσφύγει, σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε», είπε η υπουργός Εργασίας.

«Ζαλίζουν» οι ανατιμήσεις στο ελαιόλαδο - Εκτοξεύθηκε κατά 63,7% σε έναν χρόνο η τιμή του

Αύξηση της τιμής του ελαιόλαδου κατά 63,7% μέσα σε ένα χρόνο κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ για τον Απρίλιο, καθιστώντας τον «υγρό χρυσό» πρωταθλητή των ανατιμήσεων στη χώρα μας.Πόσο κοστίζει ...

Φόρτωση άρθρων...