Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η ακρίβεια «αποτελειώνει» τις καταθέσεις

Nέα μείωση 904 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασαν οι καταθέσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Νοέμβριο του 2023, δείγμα της επιβάρυνσης που προκαλεί η ακρίβεια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, μείωση κατά 748 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασαν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και κατά 156 εκατ. ευρώ οι αντίστοιχες των νοικοκυριών.

H μηνιαία καθαρή ροή του συνόλου των καταθέσεων ήταν αρνητική κατά 932 εκατομμύρια ευρώ, το Νοέμβριο του 2023, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1.883 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2023.

Την ίδια στιγμή στον προθάλαμο εξόδου από τις καταθέσεις στις εμπορικές τράπεζες -ή ακόμα και από τη χώρα- φαίνεται να βρίσκονται αποταμιεύσεις ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ των ελληνικών νοικοκυριών, οι οποίες λιμνάζουν σε προθεσμιακούς λογαριασμούς εδώ και έναν χρόνο.

Και όπως όλα δείχνουν, μπορεί και να αυξηθούν ακόμα περισσότερο μετά την Πρωτοχρονιά, καθώς θα έρθουν να προστεθούν σε αυτούς και ό,τι περισσέψει από τον 14ο μισθό που δόθηκε στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ή και οι όποιοι τόκοι πιστώθηκαν σε αυτούς στις 31 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχονται νέα «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερη επιδότηση για κοινωνικά ευάλωτους και διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το τρέχον έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (28.4.2024) στο ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια...

Νυχτερινό ρεύμα: Ξεκινά το θερινό τιμολόγιο

Σε ισχύ τίθεται το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου από την Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου με συνεχές ωράριο από τις 23:00 έως τις 07:00 καθημερινά. Οι κατ...

Φόρτωση άρθρων...