Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Το... παράδοξο με τη συνεχή αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων

Οικονομία

Όλοι διαμαρτύρονται για την ακρίβεια, η μισή Ελλάδα χρωστάει στο Δημόσιο και τις τράπεζες, αλλά φαίνεται ότι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αυξάνονται και μάλιστα με σημαντικούς ρυθμούς.

Σίγουρα θα πει κάποιος ότι υπάρχει φοροδιαφυγή και πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση, με... συμβολικά τιμήματα, ενώ όσοι αγοράζουν καινούριο, συνήθως δίνουν προκαταβολή και μηνιαίες δόσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου κυκλοφόρησαν στους ελληνικούς δρόμους για πρώτη φορά 102.264 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση κατά 13,8% σε σχέση με πέρυσι.

Βέβαια, πρέπει να υπολογιστεί ότι στα οχήματα αυτά περιλαμβάνονται και αρκετά επαγγελματικής χρήσης, καθώς έχουν αυξηθεί οι ανάγκες των εταιρειών και των επαγγελματιών. Τα καινούρια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο πεντάμηνο, ανήλθαν σε 61.685, έναντι 47.633 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση κατά 29,5%. Και σίγουρα οι αριθμοί αυτοί συνιστούν ένα παράδοξο, αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων για τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ. Οι πληρωμές για τις συντάξεις Ιουνίου ακολουθούν το συνήθη διαχωρισμό μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών. ...

Φόρτωση άρθρων...