Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Το σχέδιο της κυβέρνησης για συνταξιούχους με προσωπική διαφορά

Οικονομία

Μιλώντας στον «ιαπωνικό ΣΕΒ» χθες στο Τόκιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της κυβέρνησης ως προς την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί ως τις εκλογές.

«Παρά το γεγονός ότι θα έχουμε εκλογές τους επόμενους μήνες -αυτές προγραμματίζονται κάποια στιγμή είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο- παραμένουμε ιδιαίτερα πειθαρχημένοι όσον αφορά τη διαχείριση της δημοσιονομικής μας πολιτικής», τόνισε ο πρωθυπουργός, βάζοντας έτσι ένα φρένο στην άκρατη παροχολογία που και πάλι έχει ξεσπάσει, την ώρα που δεν έχουν γίνει ακόμα οι εκταμιεύσει για το Market Pass που εξαγγέλθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Και μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα ανώτερα στελέχη του οικονομικού επιτελείου να εμφανίζονται φειδωλοί ως προς το ενδεχόμενο νέων παροχών, υπάρχει, πάντως, μια παρέμβαση που είναι επί τάπητος και εξετάζεται ως προς το εύρος της: μια εφάπαξ παροχή για συνταξιούχους που δεν είδαν καμία αύξηση στις μηνιαίες απολαβές τους λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Πρόκειται για πάνω από 700.000 πολίτες, αρκετοί εκ των οποίων, μάλιστα, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων δεν πήραν καν επιταγή ακρίβειας τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να είναι «αδικημένοι» εν μέσω της έκρηξης του πληθωρισμού.

Στην κυβέρνηση επεξεργάζονται, συνεπώς, ένα εφάπαξ βοήθημα που θα στοχεύει σε αυτούς τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά. Σίγουροι δικαιούχοι θα είναι όσοι δεν έτυχαν καμίας οικονομικής ενίσχυσης, η περίμετρος, όμως, αναμένεται να επεκταθεί και να πιάσει τους περισσότερους. Η παροχή, όμως, δεν αναμένεται να είναι οριζόντια, αλλά κλιμακωτή.

Τα ποσά που ακούγονται κυμαίνονται στην περιοχή των 200-300 ευρώ και οι αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κλειστές για 4 ημέρες οι τράπεζες - Πώς θα επηρεαστούν μισθοδοσίες και συναλλαγές

Αναστάτωση φέρνει στην αγορά αλλά και στους καταναλωτές το Πάσχα των Καθολικών καθώς οι τράπεζες θα κατεβάσουν... ρολά για τέσσερις ημέρες στο τέλος Μαρτίου. Ιδιαίτερα προσεκτικ...

ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμίας καταβολής οφειλών έως τις 2 Απριλίου λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας

Παράταση έως και στις 2 Απριλίου των προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) λόγω της ειδικής αργίας των διατραπεζικών συναλλαγών εξ...

Moody's και DBRS στηρίζουν το ελληνικό success story

Μία ακόμη ηχηρή απάντηση προς όλους αυτούς που κάνουν την... πάπια σε σχέση με το ελληνικό success story έστειλαν χθες οι οίκοι αξιολόγησης Moody's και DBRS. Η ανάλυση της Moody...

Φόρτωση άρθρων...