Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Το τραπεζικό πάρτι των χρηματοδοτήσεων, η απότομη προσγείωση από το ΔΝΤ και το... γλέντι του Στουρνάρα στον Τσίπρα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χρηματοδότησε την Ελλάδα με 4,85 δισ. ευρώ το 2021 και αν χρειαστεί θα βάλει ό,τι έχει και δεν έχει, καθώς βλέπει ότι σ΄ αυτήν εδώ την... κουκίδα του πλανήτη, θα παιχτούν μεγάλα επενδυτικά stories τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, στέλνει μήνυμα προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ότι δεν θα ανεχθεί τυχάρπαστους και τυχοδιώκτες πολιτικάντηδες να ανατρέψουν την πορεία ανάκαμψης του "μαγαζιού", καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν να κάνουν... μαζί της αλλά και με δεκάδες άλλους κολοσσούς που έχουν αποφασίσει να παίξουν δυνατά το ελληνικό στοίχημα. Χαρές και πανηγύρια χθες στο υπουργείο Οικονομικών. Δικαιολογημένη η αισιοδοξία και η χαρά του Σταϊκούρα. Όταν έχεις έναν κορυφαίο χρηματοδότη για την ανάπτυξη της οικονομίας σου, μόνο θετικές σκέψεις μπορούμε να κάνουμε. Σίγουρα όμως, μας πιάνει η μαυρίλα, κάνοντας τις συγκρίσεις με την περίοδο από τις αρχές του 2015 έως τα μέσα του 2019. Για προφανείς λόγους. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, όσο και αν κάποιοι πολιτικοί... νάνοι, πολιτεύονται με μυαλά που έχουν το σχήμα του... σφυροδρέπανου!

Το τραπεζικό πάρτι

ΕΤΕΠ και ελληνικές τράπεζες «ξεκλειδώνουν» 6,5 δισ. ευρώ ρευστότητας για επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία COVID-19, όπως μάθαμε χθες. Αν προσθέσουμε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, συν το ΕΣΠΑ και τις ιδιωτικές επενδύσεις, τότε, έχουμε μπροστά μας για τα επόμενα χρόνια, ένα σπουδαίο πάρτι χρηματοδοτήσεων. Μιλάμε πάντα υπό τις σημερινές έστω και λίγο δύσκολες συνθήκες. Γιατί αν πάμε σε παγκόσμιο σενάριο καταστροφής δεν έχει νόημα να συζητάμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το υψηλού επιπέδου τραπεζικό σύστημα αποτελεί τον εγγυητή για την επιτάχυνση της ανάπτυξης στην οικονομία. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, Βασίλης Ψάλτης, Φωκίων Καραβίας και Χρήστος Μεγάλου αντίστοιχα, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής, Βασίλης Καραμούζης, είπαν με λίγα και πολύ απλά λόγια, τι καλό μας... περιμένει προσεχώς. Χώρα με επενδυτική προοπτική και με κυβέρνηση που ξέρει να θέτει στόχους και προτεραιότητες, μόνο καλύτερο μέρος μπορεί να έχει. Για τα υπόλοιπα, ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Πώς τους πετσοκόβεις έτσι του Συριζαίους, βρε Στουρνάρα;

Ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ήταν ένας από τους ανθρώπους που το 2015 αντιστάθηκε στα παρανοϊκά σχέδια των Τσίπρα-Βαρουφάκη-Καμμένου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον λοιδορήσουν οι Συριζαίοι και να στήσουν μέχρι και κάλπη για την υπόθεση της Novartis. Ωστόσο, ο Γιάννης, δεν κρατάει κακίες. Αντιθέτως, ξέρει να εκτιμά. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Ευκλείδη Τσακαλώτου και μάλιστα, η σκωτσέζα πρώην σύζυγος του κατέχει θέση κλειδί σε διεύθυνση της Τραπέζης Ελλάδος. Αλλά, ο Γιάννης πήγε και ένα βήμα παραπέρα. Προσέλαβε ως οικονομικό σύμβουλο, τον μοναδικό σοβαρό άνθρωπο επί ΣΥΡΙΖΑ, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και γενικό ταμία του Κράτους, Γιώργο Χουλιαράκη! Μιλάμε για πολλά... Λεξοτανίλ στην Κουμουνδούρου! Ο τρίτος της παρέας με τον οποίο ο Γιάννης Στουρνάρας έχει άριστες προσωπικές σχέσεις, είναι ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του Τσίπρα, Δημήτρης Λιάκος! Φανταστείτε να τον δούμε και αυτόν στο team του Στουρνάρα! Ε, τότε θα λέμε "πώς τους πετσόκοψες έτσι του Συριζαίους βρε Γιάννη;"

Διαβάστε την συνέχεια στο Moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων για τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ. Οι πληρωμές για τις συντάξεις Ιουνίου ακολουθούν το συνήθη διαχωρισμό μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών. ...

Φόρτωση άρθρων...