Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

ΤτΕ: Μέσο επιτόκιο 0,50% στις νέες καταθέσεις και 6,25% στα νέα δάνεια

Νέα μικρή άνοδος υπήρξε στην ψαλίδα μεταξύ των επιτοκίων δανείων και των επιτοκίων καταθέσεων των τραπεζών τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων αυξήθηκε στις 5,75 εκατοστιαίες μονάδες.

Το Νοέμβριο του 2023, τα μέσα σταθμισμένα επιτόκια των νέων καταθέσεων και νέων δανείων αυξήθηκαν στο 0,50% και 6,25% αντίστοιχα.

Το Νοέμβριο του 2023, τα μέσα σταθμισμένα επιτόκια του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στο 0,48% και  6,40% αντίστοιχα.

Το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στις 5,92 εκατοστιαίες μονάδες.

Επιτόκια νέων καταθέσεων και δανείων σε ευρώ

Νέες Καταθέσεις

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και διαμορφώθηκε στο 0,50%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,03%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των καταθέσεων από επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 0,22%.

Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 1,79%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των καταθέσεων από επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,14%.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών -Οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

Ιδιαίτερο βάρος αποδίδεται στον περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσα από τις παρεμβάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη βελτίωση της διαφάνειας και της α...

Φόρτωση άρθρων...