Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

ΤτΕ: Το έλλειμμα μειώθηκε στα 5,58 δισ. ευρώ το οκτάμηνο

Οικονομία

Σημαντικά βελτιωμένη εμφανίζεται η δημοσιονομική εικόνα της Ελλάδας σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου.

Το ταμειακό έλλειμμα σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης μειώθηκε στο διάστημα αυτό στα 5,58 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 11,4 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων του τακτικού Προϋπολογισμού στα 35,66 δισεκατομμύρια ευρώ από 28,24 δισ. ευρώ πέρυσι και την μείωση των δαπανών στα 39,2 δισ. ευρώ από 41,21 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός εμφανίζει στο οκτάμηνο του 2022 πρωτογενές πλεόνασμα 481 εκατομμύρια ευρώ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 7,7 δισ. ευρώ πέρυσι. 

Ωστόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης εμφανίζει πρωτογενές έλλειμμα 574 εκατομμυρίων ευρώ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παράταση μέχρι 2 Μαΐου για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν σήμερα

Παρατείνονται με αποφάσεις του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του διοικητή της ΑΑΔΕ, οι προθεσμίες εκπλήρωσης όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων, παρακρα...

Φόρτωση άρθρων...