Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τζεντιλόνι: «Διπλάσια ανάπτυξη του μέσου όρου της Ευρωζώνης στην Ελλάδα»

Στο 2,4% θα φτάσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2023 σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταγράφοντας την τέταρτη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. 

«Διπλάσια ανάπτυξη του μέσου όρου της ευρωζώνης» έχει η Ελλάδα το 2023, στο 2,4%», επισήμανε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, παρουσιάζοντας σήμερα τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε ουσιαστικά προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα», τόνισε ο Πάολο Τζεντιλόνι. Η Κομισιόν προβλέπει ανάπτυξη για την Ελλάδα το 2023 στο 2,4% από 1,2% που ήταν η πρόβλεψή της τον Φεβρουάριο.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που υπογραμμίζουν τις καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. "Γενικά πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά, έχουμε πρόβλεψη 2,4% για ανάπτυξη εφέτος, που είναι το διπλάσιο του μέσου όρου της ευρωζώνης και φυσικά θα δούμε την εξέλιξη την επόμενη χρονιά", ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομίας, προσθέτοντας: «είναι δύσκολο για μένα να υπογραμμίσω αρνητικά στοιχεία, όταν έχουμε πολλά θετικά στοιχεία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασχαλινό τραπέζι: Πού θα κυμανθούν φέτος οι τιμές - «Χρυσάφι» τα έξοδα μετακίνησης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν την ερχόμενη, Μεγάλη Εβδομάδα, οι προετοιμασίες και οι αγορές των καταναλωτών για το πασχαλινό τραπέζι. Η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζει να «πιέζει» ...

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Λήγει η προθεσμία και ξεκινά η επιβολή των προστίμων

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% - 6% του συνόλου, που δεν έχουν διασυνδέσει τα POS τους με τις ταμειακές τους μηχανές για να προχωρήσουν στη διασύ...

Φόρτωση άρθρων...