Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

UBS: Ανάπτυξη 3% το 2024 και το 2025 στην Ελλάδα - Oι παράγοντες που στηρίζουν την αισιοδοξία

Οι επενδύσεις, ο τουρισμός και τα καλύτερα οικονομικά των νοικοκυριών είναι οι παράγοντες που στηρίζουν την αισιοδοξία της UBS για την ελληνική οικονομία, καθώς ο ελβετικός επενδυτικός οίκος περιμένει ανάπτυξη 3% τόσο για το 2024 όσο και για το 2025.

Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις αυτές είναι κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες από το consensus για το 2024 και κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες για το 2025.

Όπως σημειώνει η UBS, ο πληθωρισμός έπεσε στο 3,1% τον Ιανουάριο, λόγω της αποκλιμάκωσης των ανατιμήσεων σε τρόφιμα και κόστος στέγασης. Ο οίκος περιμένει ότι ο πληθωρισμός θα κλείσει το 2024 στο 2,8% και το 2025 στο 2%.

Στις σημαντικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, οι αναλυτές αναφέρουν την έγκριση από την Κομισιόν του διευρυμένου Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του σχεδίου για το REPowerEU, που ανέρχονται στα 36 δισ. ευρώ ή στο 13% του ΑΕΠ.

Επιπλέον, επισημαίνεται η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα από τη Fitch και S&P, αλλά και τα επόμενα ραντεβού με τους οίκους, που έχουν κλειστεί στις 15 Μαρτίου με την Moody’s και στις 5 Μαρτίου με την DBRS.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της UBS, το ελληνικό χρέος θα πέσει στα επίπεδα του 144% του ΑΕΠ έως το 2025.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα αξιοποιεί το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ για να βρεθεί στην εμπροσθοφυλακή της πράσινης μετάβασης

Στο 14th Annual Capital Link Sustainability Forum, με τίτλο «Βιωσιμότητα – Επενδύσεις & Ανάπτυξη» μίλησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Τ...

Φόρτωση άρθρων...