Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

POS: Μόλις το 15% των υπόχρεων έχει ολοκληρώσει τη διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές - Λήγει η προθεσμία αύριο

Οικονομία

Παρά τις επιδιώξεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μόλις το 15% των υπόχρεων έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Έτσι, στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται η πρόταση ολιγοήμερης παράτασης της προθεσμίας για τη διασύνδεση των 400.000 ταμειακών μηχανών με τα POS, που κανονικά εκπνέει αύριο 29 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, κυρίως λόγω τεχνικών προβλημάτων, μέχρι πριν από δύο ημέρες, μόλις το 15% των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που είναι υπόχρεοι είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία, και είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει εντός προθεσμίας η διασύνδεση του υπόλοιπου 85%.

Γι' αυτόν το λόγο, παράταση στη διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS έχουν ζητήσει από τις 20 Φεβρουαρίου με κοινή επιστολή που απέστειλαν προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ζητώντας επίσης την αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων που χρήζουν άμεσων λύσεων.

Το αργότερο, λοιπόν, μέχρι αύριο Πέμπτη, που εκπνέει η προθεσμία θα πρέπει να έχει αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών, αν θα ανακοινώσει παράταση της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...