Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

UBS: Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο

Οικονομία

Σε καλύτερη θέση να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με την UBS. Η ελβετική τράπεζα ερευνά την έκθεση τεσσάρων χωρών της κεντρικής Ευρώπης και της Ελλάδας στο ρωσικό φυσικό αέριο και συμπεραίνει ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του 2020.

Η έκθεση είναι μικρότερη για τις Ελλάδα, Ρουμανία και Πολωνία, οι οποίες καλύπτουν μόνο το 7%-9% των ενεργειακών αναγκών τους από το ρωσικό αέριο.

«Αυτές οι οικονομίες έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να αντικαταστήσουν το ρωσικό φυσικό αέριο», σημειώνουν οι αναλυτές της UBS. Η Πολωνία άλλωστε έχει σταματήσει να λαμβάνει απευθείας ρωσικό αέριο από τα τέλη του Απριλίου.

Στον αντίποδα, η Ουγγαρία έχει τη μεγαλύτερη εξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο από τη Ρωσία, αφού το ρωσικό αέριο αντιστοιχεί στο 27% της εσωτερικής κατανάλωσης ενέργειας. 

Η χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη εξάρτηση είναι η Τσεχία, όπου το 18% των ενεργειακών αναγκών καλύπτεται από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Moody's και DBRS στηρίζουν το ελληνικό success story

Μία ακόμη ηχηρή απάντηση προς όλους αυτούς που κάνουν την... πάπια σε σχέση με το ελληνικό success story έστειλαν χθες οι οίκοι αξιολόγησης Moody's και DBRS. Η ανάλυση της Moody...

Σούπερ Μάρκετ: Τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη πτώση και άνοδο τιμών τον Φεβρουάριο

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά με πιο περιορισμένο ρυθμό, όπως συμπεραίνει το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ)...

Φόρτωση άρθρων...