Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Χατζηδάκης: Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο, να μην διασυνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με POS

Αυστηρό μήνυμα ότι θα έχουν ανάλογες κυρώσεις, όσοι δεν συμμορφωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου με την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας την Βουλή. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, ούτε μία στο τρισεκατομμύριο, να μην συνδεθούν με το POS οι ταμειακές μηχανές. Θα γίνει, τελείωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

 «Το υπογραμμίζω αυτό για δύο λόγους: Πρώτον γιατί είναι έργο ενταγμένο ως ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης, και δεν γίνεται η χώρα να στερηθεί τη χρηματοδότησή της, ή μέρος της από τις Βρυξέλλες επειδή κάποιοι δεν λένε να συνδεθούν, και δεύτερον, γιατί αν στο τέλος Απριλίου πράγματι έχει συνδεθεί - όπως σήμερα είναι οι προβολές μπροστά - το 90%, δεν μπορεί το 10% να κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στο 90%», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όπως είπε, ο κ. Χατζηδάκης, «δεν υπάρχουν οι πιο έξυπνοι, δήθεν, οι οποίοι κοροϊδεύουν την πολιτεία και οι άλλοι που είναι τίμιοι και συμμορφώνονται και φθάνουν στο 90% και εμείς για κάποιο λόγο πρέπει να κοιτάμε το 10%».

 «Δεν είναι σωστό, όχι μόνο απέναντι στη πολιτεία αλλά και απέναντι στο κλάδο τους. Και για αυτό ήδη η ΑΔΑΕ έχει έρθει σε επαφή, έχει επιβάλει πρόστιμα σε μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και έχει ξεκινήσει ήδη η κρούση και οι επαφές και με μικρότερες επιχειρήσεις. Έχουν όλο τον καιρό να κάνουν τα ραντεβού τους και αν δεν έχουν συμμορφωθεί, να αποδείξουν ότι υπήρχαν λόγοι ανωτέρας βίας - αλλά η πολιτεία δεν έχει κανένα περιθώριο να μην εφαρμόσει το νόμο, για τους δύο λόγους που εξηγήσαμε: Ταμείο Ανάκαμψης και λόγοι ισότιμου ανταγωνισμού μεταξύ των ίδιων των επιχειρήσεων», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασχαλινό τραπέζι: Πού θα κυμανθούν φέτος οι τιμές - «Χρυσάφι» τα έξοδα μετακίνησης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν την ερχόμενη, Μεγάλη Εβδομάδα, οι προετοιμασίες και οι αγορές των καταναλωτών για το πασχαλινό τραπέζι. Η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζει να «πιέζει» ...

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Διευκρινίσεις για τις αργίες του Πάσχα δίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής: «Η Μεγάλη Παρασκ...

Φόρτωση άρθρων...