Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Youth Pass: Πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο – Πόσα χρήματα θα πάρουν οι νέοι

Τον Σεπτέμβριο θα δοθεί το Youth Pass στους πολίτες ηλικίας 18 ετών και 19 ετών. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ακόμα, ο Χάρης Θεοχάρης υπενθύμισε πως το Youth Pass είναι η συνέχεια του Freedom Pass, καθώς αυτό υπήρχε και κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού. Επίσης ρωτήθηκε εάν θα γίνουν αιτήσεις τον Σεπτέμβριο για την χορήγηση του Youth Pass. «Αυτό θα το δούμε. Η προσπάθεια είναι να μην χρειάζεται να κάνουν αίτηση… εάν αυτό είναι τεχνικά εφικτό. 100% δεν μπορώ να σας το πω» απάντησε ο υφυπουργός.

Το Youth Pass θα αφορά όσους είχαν συμπληρώσει το 18o και 19ο έτος της ηλικίας τους στις 31 Δεκεμβρίου 2022 και η καταβολή του θα γίνεται εφεξής για δύο συνεχόμενα έτη: 150 ευρώ στα 18 έτη και 150 ευρώ στα 19 έτη.

Η ψηφιακή κάρτα θα παραμένει ενεργοποιημένη για δύο έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσής της. Συνολικά, μέσα σε δύο έτη, 300 ευρώ θα μπουν στην ψηφιακή κάρτα των νέων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.
Συνεπώς μέσα σε δύο χρόνια ο κάθε νέος έχει δικαίωμα χρήσης της κάρτας σε θέατρα, σινεμά, διαμονή, μέσα μεταφοράς, κτλ.

Τι θα γίνει με το Fuel Pass

Στη ερώτηση εάν θα δοθεί Fuel Pass, ο Χάρης Θεοχάρης είπε πως δεν έχει κάποια ενημέρωση αυτή τη στιγμή για το ζήτημα.

Ωστόσο την ίδια ώρα επεσήμανε πως «η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στα νοικοκυριά… στους πολίτες, όποτε υπάρχει πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι μια πολύ μικρή και παροδική αύξηση (εννοώντας την βενζίνη) που δεν θα χρειαστεί να επέμβουμε, μακάρι να είναι αλήθεια αυτό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελλείψεις εργαζομένων: Αυτοί είναι οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις

Σε μεγάλο «αγκάθι» για τις επιχειρήσεις σε αρκετούς κλάδους της οικονομίας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια το ζήτημα της έλλειψης εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικά, όσα επεσή...

Ημέρα πληρωμών για 694.000 δικαιούχους: Αναδροµικά 8.600 ευρώ σε 15.000 συνταξιούχους και 187 εκατ. ευρώ για επιδόµατα

Με πολλά «δώρα» το φετινό Πάσχα, αρχής γενοµένης µε τις πληρωµές σε 679.000 δικαιούχους σήµερα από τον ΟΠΕΚΑ, καθώς και αναδροµικών σε 15.000 συνταξιούχους δηµοσίους υπαλλήλους από...

Φόρτωση άρθρων...