Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Αδήριτη ανάγκη να αλλάξει η διαδικασία στο debate, χαμένοι και οι πολιτικοί και οι πολίτες

- Από το πολυδιαφημισμένο debate των αρχηγών έλειπε σίγουρα η ζωντάνια, ο απευθείας διάλογος και η δυνατότητα στους πολιτικούς να παρεμβαίνουν όταν αυτοί κρίνουν. Με τους όρους που επιβλήθηκαν από τη διακομματική επιτροπή θύμιζε λίγο το παιχνίδι με τους παράλληλους μονολόγους, ενώ κάποιοι συνέκριναν την εικόνα με την τεχνητή νοημοσύνη που παρέχει τη δυνατότητα προσωποιημένων μηνυμάτων. Εάν δεν αντιμετώπιζαν φοβικά αυτή τη διαδικασία σίγουρα θα κέρδιζαν περισσότερο και εκείνοι και οι ίδιοι οι πολίτες.       

-  Όσον αφορά την ουσία της τηλεμαχίας, κανείς δεν μπορεί να πει ότι η κοινή γνώμη βγήκε σοφότεροι. Ο κάθε αρχηγός έπαιζε άμυνα για να μην κάνει το μεγάλο λάθος και προσπάθησε να κινηθεί στη δική του ατζέντα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στα πεπραγμένα της τετραετίας ενώ έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων για την επόμενη μέρα. Αύξηση των μισθών, περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και ένα καλά στημένο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες. Αυτό ήταν το τρίπτυχο του.         

- Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με αφορμή τα θέματα της ακρίβειας, τις υποκλοπές, τα Τέμπη κλπ… Θύμησε δηλαδή τις κακές στιγμές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, θέλοντας να συσπειρώσει το ακροατήριο του και να ενισχύσει το αντικυβερνητικό μέτωπο. Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε επικοινωνιακά από τη φράση του ότι πρέπει κάποιοι να πάνε φυλακή για την παρακολούθηση του, τοποθέτηση που προς στιγμή έφερε ένα μούδιασμα στο στούντιο της κρατικής τηλεόρασης.     

- Έξυπνη ήταν η απάντηση του Πρωθυπουργού σχετικά με το pass των 150 ευρώ για τους νέους. Σε σχετική ερώτηση έκανε την ντρίπλα τονίζοντας ότι η νεολαία δεν θα κρίνει τη Νέα Δημοκρατία για ένα επιπρόσθετο βοήθημα αλλά για τη συνολική πολιτική της. Μ αυτό τον τρόπο χαμήλωσε λίγο και τον πήχη, αφού το επικοινωνιακό του επιτελείο είχε προβάλει σε τέτοιο βαθμό τη συγκεκριμένη εξαγγελία λες και επρόκειτο για μια μεγάλη μεταρρύθμιση.    

- Όσον αφορά τους αρχηγούς των μικρότερων κομμάτων, αυτοί ακολούθησαν την πεπατημένη. Ο κ. Κουτσούμπας με τον πάγιο πολιτικό λόγο του ΚΚΕ, αλλάζοντας ωστόσο σε ένα βαθμό κάτι που είχε ειπωθεί παλαιότερα, «τι Νέα Δημοκρατία, τι Σύριζα», ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέπτυξε τις γνωστές του θεωρίες περί ρήξης με το βλέμμα στο αριστερό ακροατήριο, στους νέους αλλά και στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που ασπάζονται αυτές τις θέσεις. Ο Κυριάκος Βελόπουλος επέμεινε δεξιά δυνατά!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Φόρτωση άρθρων...