Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η στάση των κεντροαριστερών απέναντι στον Τσίπρα, τα εκλογικά ανοίγματα στους νέους

Front Lines

- Ως άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ερμηνεύεται η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προειδοποιήσει για την «Κυβέρνηση των ηττημένων» μετά την πρώτη κάλπη. Βέβαια σε σχέση με ότι συνέβαινε το 2019, ένα κομμάτι των κεντροαριστερών ψηφοφόρων δεν πολύ πιστεύει σήμερα ότι αν ο Τσίπρας έπαιρνε την εξουσία θα έκανε όσα έκανε το 2015. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πείσει και αυτό αποτυπώνεται στις μετρήσεις.   

- Ωστόσο, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το στόρι της κυβέρνησης των ηττημένων είναι ηττοπαθές και δεν τους βοηθά στο να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο την ώρα της κάλπης. Διότι όταν εκ των προτέρων παραδέχεσαι ότι θα έρθεις δεύτερος, στέλνεις λάθος μήνυμα στην κοινή γνώμη και δεν πρέπει να περιμένεις και πολλά όταν έρθει η ώρα του απολογισμού.       

- Στην Κουμουνδούρου ξεδιπλώνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ένα συγκεκριμένο αφήγημα για να προσελκύσουν τους νέους, οι οποίοι μετά και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών εμφανίζονται επικριτικοί απέναντι στην Κυβέρνηση. Αυτό έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο που κάλεσε τους νέους να συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου και να εκφράσουν στην κάλπη την οργή τους. Αν πέρασε το μήνυμα του θα φανεί αποκλειστικά όταν γίνει η καταμέτρηση.    

- Δεν χορταίνουν tik tok πολλά γαλάζια στελέχη που αυτοθαυμάζονται μέσα από τις πλατφόρμες των social media. Το συγκεκριμένο εργαλείο βρίσκεται ψηλά στις επιλογές όλων των υποψηφίων που εκτός των άλλων επιδιώκουν να προσεγγίσουν μ’ αυτό τον τρόπο τους νέους. Ωστόσο, η εκλογική μάχη δεν κερδίζεται μόνο μ’ αυτό τον τρόπο από τη στιγμή δε που το ποσοστό του ψηφιακού αναλφαβητισμού στη χώρα μας παραμένει υψηλό.     

- Βλέποντας τις περιπτώσεις σκανδάλων που προέκυψαν από το καλοκαίρι και μετά και αφορούν σε όλα τα κόμματα, μπορεί κανείς να αντιληφθεί και την ευθύνη που έχουν και οι πολίτες για τις επιλογές που κάνουν στην κάλπη. Μπορεί τα κόμματα και οι αρχηγοί για τους δικούς τους λόγους να κάνουν αυτές τις επιλογές, αλλά είναι στο χέρι του ψηφοφόρου ποιον θα στείλει στα έδρανα του Κοινοβουλίου. Για να μην βρίσκεται εκ των υστέρων προ μεγάλων εκπλήξεων...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Φόρτωση άρθρων...