Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ακόμη μια κοινοβουλευτική επικράτηση Μητσοτάκη απέναντι στον αμήχανο Τσίπρα και οι αδιάβαστοι «γαλάζιοι» τηλεμαϊντανοί

Front Lines

Δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα τη μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης με την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία ο Αλέξης Τσίπρας και για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε στη Βουλή με μια κοντόφθαλμη λογική, αναζητώντας απίστευτες δικαιολογίες μόνο και μόνο για να σταθεί αντιπολιτευτικά απέναντι στην Κυβέρνηση. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συνελήφθη ξανά αμήχανος μπροστά σε μια κατά γενική ομολογία θετική εξέλιξη και προσπάθησε με το ζόρι να αποσπάσει με τσιτάτα και ανούσιες κορώνες, έστω και για ελάχιστες φορές το χειροκρότημα των βουλευτών του. Με υπεκφυγές και μισόλογα επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την αδιέξοδη στρατηγική του που δεν λέει να αφήσει!

-Στην αντίπερα όχθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτοπεποίθηση και θεσμικό τρόπο υπερασπίστηκε ενώπιον της ελληνικής αντιπροσωπείας μια συμφωνία που επιτρέπει τη θωράκιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για πολλά χρόνια. Πέτυχε να αναδείξει τις βασικές διαφορές σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας με το ΣΥΡΙΖΑ, παίζοντας σε ένα προνομιακό πεδίο που του επιτρέπει να μιλά σε εθνικό ακροατήριο και να ξεπερνά η απήχηση των λεγομένων του τα στενά όρια της Νέας Δημοκρατίας. Από τη συζήτηση έλειπαν σε γενικές γραμμές τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, όπως σχολίασαν πολλοί βουλευτές αμέσως μετά στο περιστύλιο της Βουλής.

-Αρνητική εντύπωση προκάλεσε στους τηλεθεατές του καναλιού της Βουλής η εικόνα με τα μισοάδεια έδρανα στην πλευρά που βρίσκονται οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης ακόμη και την ώρα που μιλούσε ο Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει δικαιολογία όταν συζητείται μια τόσο επωφελής συμφωνία για την Πατρίδα, να απουσιάζουν εκείνοι που υποτίθεται πιστώνονται πρώτοι το θετικό αντίκτυπο της. Δεν είναι θέμα οργανωτικής ανεπάρκειας που θα σπεύσουν κάποιοι να αποδώσουν στους επικεφαλής της Κ.Ο, αλλά πολύ περισσότερο η έλλειψη συνείδησης και αυτογνωσίας για το πότε πρέπει ένας εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου να δίνει το "παρών" σε μια κορυφαία συζήτηση και πότε πρέπει να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο δευτερεύον.

-Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ξεκαθάρισε επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ωστόσο υπουργοί και βουλευτές ετοιμάζονται ήδη για τη μάχη του σταυρού. Τα επιτελεία έχουν πάρει φωτιά, κάποιοι σκέφτονται να κάνουν και δημοσκοπήσεις για να δουν που βρίσκονται, ενώ ιχνηλατούν τους εν δυνάμει ανταγωνιστές στις εκλογικές τους περιφέρειες. Η απλή αναλογική αυξάνει αναμφίβολα το βαθμό δυσκολίας, δεδομένου ότι όλοι προσδοκούν για τις πρώτες θέσεις, για να έχουν καλύτερη αφετηρία ενόψει των δεύτερων εκλογών. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους υπουργούς, καθώς ένα τέτοιο κλίμα μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη δουλειά τους σε μία δύσκολη περίοδο που οι πολίτες ζητούν λύσεις σε θέματα φωτιά.

-Θέση σχολιαστή στην ελληνική τηλεόραση διεκδικούν πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές το τελευταίο διάστημα. Όσο περνά ο χρόνος και τα προβλήματα αυξάνονται, τόσο πληθαίνουν τις παρεμβάσεις τους στα πάνελ και επιχειρούν με ευχολόγια να κερδίσουν τη συμπάθεια του κοινού. Δεν λείπουν και οι φωτοβολίδες κυρίως από εκείνους που στερούνται πρότερης επαγγελματικής εμπειρίας με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν και να ακολουθούν τα μονοπάτια της άκρατης θεωρίας και των εύκολων λύσεων. Το ζητούμενο όμως δεν είναι τι λένε αυτοί για τα σημαντικά που απασχολούν τους πολίτες, αλλά τι κάνει η Κυβέρνηση… γι’ αυτό καλύτερα να μην εκτίθενται πολύ!

ΛΑΡΚΟ αποτελεί μια παλιά αμαρτωλή ιστορία. Πρόκειται για μια εταιρεία-σύμβολο για τη χώρα, για την κακή πορεία της και τα υπέρογκα χρέη όμως έχουν ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις που δεν έβαλαν ένα τέλος στην κακοδιαχείριση. Από τη μία πλευρά υπάρχει η αδήριτη ανάγκη να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το μέλλον της, μέσα από την αξιοποίηση ενός σοβαρού και αξιόπιστου επενδυτή. Ωστόσο, χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί στο θέμα του προσωπικού που επί χρόνια βάζει πλάτη σε αντίξοες συνθήκες, ενώ ένα σοβαρό κομμάτι έπαιρνε ψίχουλα μέσα από τα pay rolls των υπεργολάβων. Είναι και καταρτισμένοι και χρήσιμοι για την επόμενη μέρα και σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με τα golden boys που επέβαλαν επί χρόνια τα κομματικά φέουδα στην πλάτη των φορολογούμενων και οδήγησαν ένα βιομηχανικό κολοσσό σε αδιέξοδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...