Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ακόμη οφείλει τη συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βηματισμό η Χαριλάου Τρικούπη

- Πολλά ονόματα από το χώρο του αθλητισμού, του τραγουδιού, της τέχνης φιγουράρουν στα ρεπορτάζ των εφημερίδων σχετικά με τις εκλογικές λίστες των τριών μεγάλων κομμάτων. Φαίνεται ότι στη σημερινή εποχή το σταρ σύστεμ κυριαρχεί έναντι της πραγματικής πολιτικής, αφού η αναγνωρισιμότητα των προσώπων φέρνει περισσότερους σταυρούς στο εκάστοτε κόμμα. Βέβαια σηκώνει μεγάλη συζήτηση ποια είναι η ουσιαστική συνεισφορά των τηλεαστέρων, αφού λάβουν την ψήφο των πολιτών. Αλλά αυτά είναι ψιλά πράγματα….        

- Έχει περάσει αρκετός καιρός από τη στιγμή που το γερμανικό Spiegel αναγνώρισε το λάθος του σχετικά με την γνωστή υπόθεση του Έβρου, όταν η χώρα μπήκε στο στόχαστρο των διεθνών ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που κατά την πάγια τακτική τους έσπευσαν να αξιοποιήσουν την «είδηση» για μικροκομματικούς λόγους. Ωστόσο, δεν βρήκαν το πολιτικό θάρρος να βγουν και να πουν μια «συγνώμη»! Πως να το κάνουμε δηλαδή, στην πολιτική γίνονται και λάθη.

- Από τα πρόσφατα ρεπορτάζ και το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του, έχει γίνει αντιληπτό πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βρει το βηματισμό του, παρά το γεγονός ότι οι εθνικές Εκλογές πλησιάζουν. Από τη μία είναι η υπόθεση Καιλή που προκαλεί πονοκεφάλους, ενώ από την άλλη διάφοροι υποψήφιοι σε ολόκληρη τη χώρα αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για ένταξη στις λίστες του κινήματος. Τώρα βέβαια είναι αργά για εσωτερική κουβέντα, αλλά αμέσως μετά τις εκλογές ενδέχεται πολύ σοβαρά να αρχίσουν τα όργανα.     

- Άνω κάτω έκανε η πρόσφατη απογραφή του πληθυσμού τα κόμματα, αφού οι αλλαγές στον τρόπο κατανομής των εδρών αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό και τον σχεδιασμό. Αυτό αφορά τις περιφέρειες που χάνουν από μία έδρα, όπως η Α Αθηνών, η Α Πειραιώς, η Άρτα, η Κοζάνη, η Μαγνησία, οι Σέρρες, η Φθιώτιδα, αλλά και οι Θεσπρωτία και Καστοριά που γίνονται πλέον μονοεδρικές. Αναμένονται με άλλα λόγια ισχυρές αναταράξεις και για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια και για εκείνους που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού.   

- Δεν κάνει βήμα πίσω η Ευρώπη και στηρίζει διαρκώς την Ουκρανία για να σταθεί όρθια απέναντι στη ρωσική εισβολή. Μάλιστα σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και καθώς πλησιάζουμε στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου, οι Βρυξέλλες αποφάσισαν η επόμενη Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε-Ουκρανίας να πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου στο Κίεβο. Αυτά διαβάζει και ο Βλαδίμηρος και βγάζει καπνούς.  
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...