Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Φρένο στα αθέμιτα μέσα βάζει η Ε.Ε, κρίσιμη η επιλογή γαλάζιου εκπροσώπου

Front Lines

-Στη σκιά του Qatargate η Ε.Ε έχει αναλάβει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τον έλεγχο και τη διαφάνεια στην πολιτική διαφήμιση με φόντο τις ευρωεκλογές του 2024. Οι υψηλόβαθμοι των Βρυξελλών έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τα όσα διαδραματίστηκαν το 2019, όταν τρίτες χώρες προσπάθησαν να επηρεάσουν την ψήφο των ευρωπαίων με διάφορα μέσα στο διαδίκτυο και με "όχημα" τα λαϊκίστικα και ακροδεξιά κόμματα.  Γι’ αυτό ετοιμάζουν έναν νέο αυστηρό κανονισμό που θα αποτελέσει ανάχωμα στην παραπληροφόρηση και στις πονηρές επιδιώξεις τρίτων δυνάμεων.  

- Ευκαιρία για ταξιδάκι στη Βραζιλία βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας πρωτοχρονιάτικα. Όχι δεν θα μεταβεί στο Ρίο και την κόπα καμπάνα, αλλά θα δώσει το παρών στην ορκωμοσία του Προέδρου της χώρας Λούλα. Εξάλλου, ο ίδιος και το κόμμα του διατηρούσαν πάντα καλές σχέσεις και ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους διάφορους αμφιλεγόμενους ηγέτες της λατινικής Αμερικής. Φαίνεται τελικά οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται, παρά τα επαναλαμβανόμενα τσιτάτα για στροφή στη σοσιαλδημοκρατία.      

- Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την επιλογή της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου ενισχύει σημαντικά το επικοινωνιακό του επιτελείο, το οποίο ομολογουμένως δεν είχε και τις καλύτερες επιδόσεις τα τελευταία χρόνια. Το ζητούμενο πλέον είναι πως θα απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δεδομένο ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του εκάστοτε κόμματος παίζει το δικό του σημαντικό ρόλο στη διάρκεια μιας προεκλογικής καμπάνιας. Ο πήχης μπαίνει πλέον ψηλά και η Νέα Δημοκρατία καλείται να κάνει τη σωστή επιλογή.       

- Προβληματισμός επικρατεί στις Βρυξέλλες για την επερχόμενη σουηδική προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2023. Αν και η Στοκχόλμη αποτελεί διαχρονικά έναν από τους κατεξοχήν δυνατούς ευρωπαϊκούς παίκτες, εντούτοις ο νέος κυβερνητικός σχηματισμός με τη συμμετοχή και του κόμματος που κινείται στις παρυφές της άκρας δεξιάς τρομάζει τους θεσμούς. Το 2023 είναι μια πολύ κρίσιμη χρονιά για την Ευρώπη, η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τον μεγάλο πληθωρισμό.  

- H κατρακύλα του Ερντογάν δεν έχει τέλος στην Τουρκία. Δεν είναι μόνο οι συνεχείς απειλές κατά της Ελλάδας, αλλά ενόψει των κρίσιμων εκλογών το 2023 προσπαθεί να αποδυναμώσει την αντιπολίτευση, η καλύτερα να την φιμώσει στέλνοντας τους αντιφρονούντες στα δικαστήρια και στις φυλακές. Σχετικό άρθρο για τη σημερινή Τουρκία φιλοξένησε και η γερμανική FAZ, όπου ο συντάκτης περιγράφει με μελανά χρώματα το κρεσέντο αυταρχισμού του Τούρκου προέδρου, ο οποίος τρέμει μήπως και χάσει την εξουσία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μεϊμαράκης τρολάρει τη «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου: Με πήρε η Ούρσουλα τηλέφωνο να μάθει τι γίνεται

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο Κασσελάκη ως αναλυτής δημοσκοπήσεων. «Είναι...

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Φόρτωση άρθρων...