Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Ανησυχία για τους δείκτες οικονομικού κλίματος, το ΠΑΣΟΚ και το δόλωμα του Τσίπρα, όρια στις παροχές βάζει ο Μητσοτάκης    

Front Lines

- Οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και η πίεση που δέχονται όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες αποτυπώνονται όχι μόνο στην καθημερινότητα, αλλά και σε επιμέρους δείκτες. Ένας εξ αυτών που αφορά στο οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη καταδεικνύει την διαρκή επιδείνωση και το μήνα Αύγουστο, βρισκόμενος στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2021. Αυτό οφείλεται κυρίως στον υψηλό πληθωρισμό και τις δυσοίωνες προοπτικές.

- Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων λόγω της υπόθεσης των επισυνδέσεων, ωστόσο η Χαριλάου Τρικούπη χρειάζεται να προσέξει τις κινήσεις Τσίπρα που προσπαθεί όχι μόνο να καρπωθεί από τις εξελίξεις, αλλά και να καπελώσει το κίνημα. Η Δημοκρατική Παράταξη δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της Κουμουνδούρου, στην τα στελέχη της στοχεύουν να την εγκλωβίσουν. Αυτό δεν αξίζει στην ιστορία του κόμματος, ενώ θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την ολική επαναφορά του στις εθνικές εκλογές.

- Ολόκληρη η Ευρώπη βάλλεται από την ενεργειακή κρίση και οι πολίτες αγωνιούν για το φετινό δύσκολο χειμώνα. Μάλιστα στη Βρετανία κυκλοφορούν στα εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης εκτιμήσεις πως το ενεργειακό κόστος θα επηρεάσει ακόμη και το θεσμό της τηλεργασίας που υιοθετήθηκε μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας. Δηλαδή, το έξτρα κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιώτες σε ετήσια βάση, καθιστά αναπόφευκτη την επιστροφή τους στα γραφεία....

- Γράψαμε πριν από λίγες μέρες πως τα μέτρα και οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα επηρεαστούν και από άλλες παραμέτρους, όπως είναι η ανάπτυξη, ο πληθωρισμός και τα spreads. Έχοντας την απόλυτη εικόνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να τονίσει με σοβαρότητα πως τα μέτρα που θα παρθούν από εδώ και στο εξής θα είναι μετρημένα, καθώς οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Κοντολογίς, η Κυβέρνηση έχει τη διάθεση να συνεχίσει να στηρίζει κυρίως όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά με μέτρο και πάντα εντός των δημοσιονομικών ορίων.

-Είναι σαφές πως η γενική απαγόρευση της εισόδου Ρώσων πολιτών στην Ε.Ε δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για καμία χώρα. Μετά τη Γερμανία και Γαλλία και η Αυστρία πήρε ξεκάθαρη θέση επί του θέματος, λέγοντας «όχι». Μπορεί η Μόσχα να έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τη γενικότερη στάση της, αλλά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Είναι άλλο αυτό και άλλο ένα ευρύτερο μπλοκάρισμα στις μετακινήσεις, το οποίο σε πολλές χώρες θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Μουρούτης: Πλήθος υπουργών και στελεχών στην εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. (Photos)

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Μουρούτη, στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός της μεγάλης συμμετοχής, σημαντική ήταν κα...

Φόρτωση άρθρων...