Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Από κόσκινο οι γαλάζιες λίστες, η εγκληματικότητα και η ανάγκη για ολιστική προσέγγιση

- Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα κινηθούν οι ψηφοφόροι του κόμματος του κ. Κασιδιάρη στην κάλπη. Από τη στιγμή που υπάρχει απαγορευτικό για την κάθοδο του με νόμο, τότε το δι’ όλου ευκαταφρόνητο ποσοστό που καταγράφει στις μετρήσεις θα μετακινηθεί προς κάποια κατεύθυνση ή και πολλές. Λίγο δύσκολο να κάνουν αβάντα σε άλλα δεξιά σχήματα. Θα κάτσουν στο σπίτι τους ή θα εκφραστούν με κάποιο άλλο τρόπο;….    

-  Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την τελική κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων. Τα πάντα φαίνεται ότι περνούν από κόσκινο για να αποτραπούν νέα παρατράγουδα, όπως την προηγούμενη φορά. Στις λίστες αναμένεται να καταγραφεί κλίμα ανανέωσης, όπως τουλάχιστον αναφέρουν κομματικά στελέχη. Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.     

- O Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μεγάλη έμφαση στη στήριξη των χαμηλότερων εισοδημάτων και των ευπαθών ομάδων. Η δε στρατηγική της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες που εφαρμόζει πιστά εδώ και χρόνια δείχνει να λειτουργεί, ενώ πρόσφατα ο Πρωθυπουργός έσπευσε στο Περιστέρι για να στείλει το μήνυμα του καλού αγώνα, ενώ τόνισε ότι μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση θα γίνει στη Δυτική Αθήνα.          

- Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ ανακαλύψαμε στην γερμανική Welt σχετικά με τις τιμές που καταγράφονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τη δημοφιλή πίτσα μαργαρίτα. Η Αθήνα  καταγράφεται στην όγδοη θέση με την πιο ακριβή τιμή ανάμεσα σε 43 πόλεις στην Ευρώπη. Έχουμε σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ ακριβότερη πίτσα από το Βερολίνο. Αυτά βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ και βγαίνουν στα κάγκελα, κραυγάζοντας για την ακρίβεια!    

-Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει η επόμενη Κυβέρνηση να δει συνολικά. Το αστυνομικό δελτίο καθημερινά είναι γεμάτο από περιστατικά στην Αθήνα που θυμίζουν Σικάγο και δεν συνάδουν με την εικόνα μας ασφαλούς ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις δεν λείπουν αυτά τα φαινόμενα. Χρειάζεται σίγουρα μια πιο δραστική αντιμετώπιση το γρηγορότερο δυνατό.       
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τζανακόπουλος: Ο πολιτικός λόγος του Κασσελάκη είναι χυδαίος και εξαιρετικά επιθετικός

Εναντίον του εκλεγμένου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στράφηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθηνών Δημήτρης Τζανακόπουλος που αποχώρησε προ ημερών από...

Με τρέιλερ 8 δευτερολέπτων οι «11» προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου ονόματος στο κόμμα Χαρίτση - Αχτσιόγλου

Με ένα βίντεο 8 δευτερολέπτων που δημοσιεύουν -πρώην πλέον- στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται η πρόσκληση στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου ονόματος της κίνησης των «11» α...

Φόρτωση άρθρων...