Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Απορρίπτει την πόλωση η Πειραιώς, κρίσιμος δεύτερος γύρος στην Κύπρο, μικρό «καλάθι» για τη συμπεριφορά της Τουρκίας

Front Lines

- Στην αντεπίθεση πέρασαν τα γαλάζια στελέχη, απαντώντας στο σκληρό δίλημμα της Κουμουνδούρου «Δημοκρατία» ή «Νέα Δημοκρατία». Στην Πειραιώς δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν το κλίμα πόλωσης της Κουμουνδούρου και αντιστρέφουν το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, τονίζοντας ότι η κοινή γνώμη θα αποφασίσει αν θέλει Μητσοτάκη ή Τσίπρα. Έξυπνη κίνηση αφού ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας υπερτερεί σε πολλά σημεία έναντι του βασικού του αντιπάλου.       

- Ρυθμιστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των κυπριακών προεδρικών εκλογών πρόκειται να διαδραματίσει ο αποτυχών επικεφαλής του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Οι κ.κ Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης ερίζουν για τη στήριξη του μεγαλύτερου πολιτικού σχηματισμού του νησιού, δηλαδή της κεντροδεξιάς. Η τρίτη θέση του εκλεκτού της στον πρώτο γύρο προβληματίζει τους ψηφοφόρους της, ενώ στέλνει ταυτόχρονα και μηνύματα στην ελληνική κεντροδεξιά ενόψει των εθνικών εκλογών.  

- Δεν αντέχουν κυριολεκτικά τα στελέχη του Σύριζα να βλέπουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαγγέλλει επιδόματα και αύξηση των μισθών. Σου λένε στην Κουμουνδούρου πως αν τα κάνει αυτά η δεξιά, τότε εμείς τι θα λέμε στους πολίτες. Ενδεικτική ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν τα φιλικά στον κ. Τσίπρα μέσα ενημέρωσης, τα οποία χαρακτήρισαν τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή προεκλογική φιέστα.     

- Αίσθηση προκάλεσε στον ευρωπαϊκό τύπο το γεγονός ότι ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία οδήγησε στο να μιλήσουν απευθείας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν. Η διπλωματία των σεισμών δεν συμβαίνει για πρώτη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά ότι άνοιξε έστω και έτσι ένας δίαυλος επικοινωνίας κάτι λέει. Βέβαια όσοι προτρέξουν να βγάλουν το συμπέρασμα πως οι Τούρκοι θα αλλάξουν τώρα στάση απέναντι στην Ελλάδα, μάλλον βιάζονται.    

-Είναι αλήθεια ότι κάθε φορά που η χώρα μας αντιμετωπίζει μία κακοκαιρία, η όλη διαχείριση του θέματος εξελίσσεται σε σίριαλ. Αυτά που συμβαίνουν εδώ δεν τα καταλαβαίνουν βέβαια οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι που οι δύσκολες καιρικές συνθήκες είναι στην καθημερινότητα τους. Χαρακτηριστικό ήταν χθεσινό ρεπορτάζ της αυστριακής krone με τίτλο «χάος στην Ελλάδα μετά από ελαφριά χιονόστρωση», ενώ εντύπωση τους έκανε ότι έκλεισαν τα σχολεία.   
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο βουλευτής της «Νίκης» με τους καλικάντζαρους ξαναχτυπά: Οι πιστοί φιμώνονται και μοιράζουν σφαλιάρες ακόμα και μέσα στην Εκκλησία

Σε διαφορετική γραμμή από την επίσημη θέση της «Νίκης» που εξέφρασε τον αποτροπιασμό και καταδίκασε την επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη από στέλεχος της στην Καβάλα κ...

Ώρα «σφαγής» στην Κεντροαριστερά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ανεβάσει τη χώρα πολύ ψηλά και η εγχώρια αντιπολίτευση, θυμίζει τη γνωστή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Με βάσ...

Φόρτωση άρθρων...