Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, απαγόρευση καθόδου κόμματος Κασιδιάρη και οι παρενέργειες

Front Lines

- Στην τελική ευθεία προς τις Εθνικές Εκλογές μπαίνουν τα κόμματα και οι μηχανισμοί έχουν πάρει φωτιά. Άμεση προτεραιότητα δίνεται στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, τα οποία τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμα προς δημοσίευση. Στις γαλάζιες λίστες αναμένονται και άλλα πρόσωπα από την ευρύτερη κεντροαριστερά, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν τα δίχτυα τους  και στο λεγόμενο συντηρητικό χώρο, βέβαια με μία μεγάλη καθυστέρηση.      

- H τροπολογία για την απαγόρευση καθόδου του κόμματος Κασιδιάρη στις εθνικές εκλογές πήρε το δρόμο για τη Βουλή. Αδιαμφισβήτητα έχει ένα σωστό πολιτικό σκεπτικό σχετικά με την μη παρουσία ενός τσούρμου τραμπούκων στη Βουλή. Αλλά μένει να αποδειχθεί στην πράξη η εφαρμογή της. Και κάτι ακόμη. Η Κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί πιο σοβαρά με τα αίτια που οδηγούν τους πολίτες στην αγκαλιά των ακραίων. Τόσες επιτροπές με διάφορους μυαλοπωλητές υπάρχουν. Ας κάνουν επιτέλους και κάτι χρήσιμο!    

- Στον αστερισμό του μεταναστευτικού κινούνται πλέον στην Ε.Ε. και την επόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής οι 27 θα κληθούν να αποφασίσουν επιτέλους για ένα πακέτο ριζοσπαστικών μέτρων που θα αντιμετωπίσει την μπαχαλώδη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών οφείλει να αξιολογήσει εκ νέου και την προκλητική στάση της Τουρκίας που δεν χάνει την ευκαιρία να εργαλειοποιεί τον πόνο και την αγωνία χιλιάδων κατατρεγμένων.

- Για το θέμα αυτό κορυφώνεται η συζήτηση και στο εσωτερικό της ευρωπαϊκή κεντροδεξιάς, όπου έχουν αποδεχτεί πως η αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος για το μέλλον της Ε.Ε δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια, αλλά με αποφασιστικότητα σχέδιο και διορατικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην εξεύρεση λύσεων και στην υιοθέτηση κατάλληλων πολιτικών, όπως ορθά έπραξε και την περίοδο της πανδημίας, αλλά και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.      

- Γιατί αν συνεχίσουν με τις ίδιες αναιμικές επιδόσεις και τους επόμενους μήνες, τότε στις ευρωεκλογές του 2024  θα τρίβουν τα μάτια τους με τις επιδόσεις της ακροδεξιάς και των λαϊκίστικων κινημάτων. Οι πολίτες στέλνουν μηνύματα συνεχώς, όπως συνέβη στην Αυστρία, στη Γαλλία , στην Ουγγαρία, στη Σουηδία και αλλού. Ας ελπίσουμε ότι οι παράγοντες των Βρυξελλών θα σταθούν έστω και με καθυστέρηση στο ύψος των περιστάσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΟΣΕ σε Τσίπρα: «Η τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργεί αδιάλειπτα από τον Νοέμβριο του 2022»

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα δίνει με ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα και τα όσα είπε από εκεί για το σύστημα τηλεδιοίκησης. Ο Αλέ...

Πέθανε η μητέρα της Περιστέρας Μπαζιάνα - Ακύρωσε ομιλία του στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας

Βαρύ πένθος στην οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα, καθώς έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή η μητέρα της συζύγου του, Περιστέρας Μπαζιάνα. Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα της Μπέτυς Μπα...

Φόρτωση άρθρων...