Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Έλεγχοι και «καλάθι του νοικοκυριού», τα καμπανάκια των δημοσκοπήσεων, ανησυχούν οι Ευρωπαίοι για την ακρίβεια

-  Οι σωστοί και διαρκείς έλεγχοι είναι το κλειδί για να πετύχει η κυβερνητική πρωτοβουλία που λέγεται «καλάθι του νοικοκυριού». Σε μία περίοδο που η καχυποψία και η ανασφάλεια έχουν χτυπήσει κόκκινο, οι πολίτες αναμένουν απτά αποτελέσματα και όχι επικοινωνιακές φιέστες. Η κίνηση αυτή είναι σημαντική, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να εφαρμοστεί σωστά, γιατί όπως και να το κάνουμε στην Ελλάδα είμαστε….    

-«Νάτος νάτος ο πρωθυπουργός», φώναζαν στον Αλέξη Τσίπρα τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μαζεύτηκαν πρόσφατα για να τον υποδεχτούν στο Χαλάνδρι. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πήρε τους δρόμους, μήπως και καταφέρει να συσπειρώσει τη βάση, αφού οι Εκλογές πλησιάζουν. Αλλά με τη στρατηγική που ακολουθεί και με τις γνωστές ιδεοληψίες δύσκολα θα πετύχει ακόμη και μια αξιοπρεπή ήττα.         

- Kαμπανάκι βάρεσαν για την κυβερνητική παράταξη τα στοιχεία της τελευταίας μέτρησης της MRB. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να εξακολουθεί να προηγείται με κάτι παραπάνω από 6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα ποιοτικά στοιχεία που αφορούν στην ακρίβεια και την υπόθεση Πάτση προκαλούν συναγερμό. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ακόμη και κομματικά στελέχη αν και είναι αισιόδοξα ότι η Κυβέρνηση με το θέμα των τιμών, έστω και δύσκολα θα τα καταφέρει, δεν ισχύει το ίδιο με το έτερο θέμα, καθώς κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που θα φτάσουν οι αποκαλύψεις.          

- Πολλά κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν να «πουλήσουν» στην κοινή γνώμη τη μείωση της ανεργίας που καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία. Θα τους συστήναμε να ασχοληθούν περισσότερο, ενόψει και των κρίσιμων εκλογών, με την εφαρμογή των διατάξεων που ψηφίστηκαν και αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, την πληρωμή των υπερωριών, τον κατώτατο μισθό και άλλα θέματα που κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση. Αν και ο νόμος ψηφίστηκε, εντούτοις δεν εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό όπως συμβαίνει στη χώρα μας διαχρονικά. Ας δώσουν βάση, ακόμη και αν δυσαρεστήσουν κάποιους, μεσοπρόθεσμα θα το βρουν μπροστά τους….                 

- Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας που αφορά την κρίση στην Ευρώπη από την γαλλική ΜΚΟ Secours Populaire. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως αν και η σταθεροποίηση των τιμών της ενέργειας έφερε μια πρόσκαιρη ανακούφιση στους Ευρωπαίους, εντούτοις τα δύσκολα φαίνεται να είναι μπροστά. To δείγμα που σχετίζεται με την Ελλάδα εμφανίζεται απαισιόδοξο, όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση και τα απροσδόκητα έξοδα, ενώ πολλοί συμμετέχοντες από άλλες χώρες είναι ανήσυχοι ότι δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν την προσωπική τους κατάσταση.            

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Χάρης Δούκας διόρισε τον γιο του Γιώργου Παπανδρέου διευθύνοντα σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο

Την προεδρία του Εθνικού Κήπου αναλαμβάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιος του πρώην Πρωθυπουργού, με απόφαση του Δημάρχου Αθηνών, Χάρη Δούκα. Ο γιος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέ...

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή - Μία σκοτεινή δύναμη επέβαλε το φιλί Στέφανου-Όλγας

Στην παραδοχή πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Επίσης, έμμεσα παραδέχθηκε τ...

Φόρτωση άρθρων...