Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ερωτηματικά για τη στάση Στόλτενμπεργκ απέναντι στην Άγκυρα, το άγχος των «γαλάζιων» για τις εκλογές, η Παιδεία σε πρώτο πλάνο

-Δεν μπορεί να χωνέψει ακόμα τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές το σχήμα υπό τον αριστερό Μελανσόν και μπήκε στη λογική της αμφισβήτησης. Είναι μια τακτική που ακολουθούν οι ηττημένοι σε αρκετές περιπτώσεις εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά δεν είναι η ενδεδειγμένη. Αντί λοιπόν να γκρινιάζουν, ας ετοιμαστούν για το δεύτερο γύρο, καθώς έχουν μείνει λιγότερο από πέντε ημέρες μέχρι να ξανανοίξουν οι κάλπες. Και που ξέρουν... μπορεί να γίνει και κανένα θαύμα.

-Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η στάση του γ.γ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ σχετικά με τις διαρκείς προκλήσεις του Ερντογάν και της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Ο ίδιος φαίνεται πως λειτουργεί περίπου ως Πόντιος Πιλάτος, θέλοντας να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, θα πρέπει κάποιος να του επισημάνει πως δεν είναι η Ελλάδα που παριστάνει τον «ταραξία» στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία είναι πράγματι μέλος της συμμαχίας, γι’ αυτό θα έπρεπε να είναι δυο φορές πιο προσεκτική απέναντι στη χώρα μας.

-Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Μπορεί τα θέματα της ενέργειας να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, αλλά η συγκυρία επιτρέπει στην Ελλάδα να αναδείξει εκ νέου το μέγεθος των προκλήσεων του Ερντογάν απέναντι της. Μέχρι στιγμής οι Βρυξέλλες περιορίζονταν σε φραστικές καταδικαστικές δηλώσεις για την Άγκυρα, αλλά φαίνεται πως το αυτί του Ερντογάν δεν ιδρώνει. Μήπως να του τρίξουν λίγο παραπάνω τα δόντια, γιατί έτσι που το πάει θα τον βρει ολόκληρη η Ευρώπη μπροστά της.

-Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται βουλευτές και υπουργοί της Κυβέρνησης, καθώς βλέπουν πως η εκλογολογία φουντώνει και όλοι θέλουν να μπουν σε τροχιά προετοιμασίας ενόψει της κρίσιμης μάχης. Μπορεί το πρωθυπουργικό γραφείο να έχει ρίξει σήμα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που ασχολούνται ήδη με μετρήσεις, οργάνωση, επικοινωνία και τα σχετικά των εκλογών. Είναι μια παράμετρος που στο τέλος της ημέρας μπορεί να ληφθεί υπόψη για τις τελικές αποφάσεις σχετικά με την ημερομηνία που θα ανοίξουν οι κάλπες.

-Σε απόλυτη προτεραιότητα έχει βάλει το Μέγαρο Μαξίμου τα θέματα Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες. Μετά το κύμα μεταρρυθμίσεων που προώθησε στα ΑΕΙ για την αναβάθμιση των σπουδών και την εμπέδωση της ασφάλειας, την επέκταση του ωαρίου από τη νέα σχολική χρονιά σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά προς όφελος των χιλιάδων οικογενειών που αναζητούν κάθε χρόνο στήριγμα, μια ακόμη γενναία απόφαση πάρθηκε. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να προσληφθούν ακόμη 8.500 εκπαιδευτικοί. Πρόκειται για κινήσεις, απολύτως απαραίτητες για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι...

Η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε από 159 βουλευτές, καθώς στους 158 της Νέας Δημοκρατίας, προστέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κατσιβαρδάς που προέρχεται από τους "Σπαρτιάτες". ...

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Φόρτωση άρθρων...