Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Σε εγρήγορση οι «γαλάζιοι» για τις Εκλογές, αλλάζει στρατηγική με καθυστέρηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Front Lines

- Ολιγοήμερες διακοπές κάνουν τις τελευταίες μέρες υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, παίρνοντας μια ανάσα και γεμίζοντας τις μπαταρίες για όσα θα ακολουθήσουν.  Μετά τα φώτα όλοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, αφού έρχονται εβδομάδες φωτιά στη διάρκεια των οποίων αναμένεται και η δημοσιοποίηση της ακριβής ημερομηνίας των εκλογών. Η μάχη θα είναι σίγουρα διπλή και μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος, το θερμόμετρο στην Πειραιώς θα είναι στο κόκκινο. 

 - Δεν έχουν τέλος τα ρεπορτάζ στο γερμανικό τύπο σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μεταναστευτικό και συγκεκριμένα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον για το θέμα, καθώς επηρεάζει σημαντικά και την κατάσταση στη Γερμανία. Βέβαια οι Γερμανοί δημοσιογράφοι μετά από το κάζο με τα γεγονότα στον Έβρο δείχνουν πιο προσεκτικοί και δεν σπεύδουν να υιοθετήσουν κάθε στοιχείο της τουρκικής προπαγάνδας, κάνοντας αυστηρό fact checking.    

- Διαβάζουμε σε διάφορα ρεπορτάζ σχετικά με την πρόθεση της ηγεσίας του Σύριζα να αλλάξει στρατηγική, ενώ η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Φαίνεται πως κατάλαβαν στην Κουμουνδούρου ότι η μονότονη και μονοθεματική αντιπολίτευση με τις υποκλοπές δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, για αυτό και μπαίνει σε πρώτο πλάνο το θέμα της οικονομίας και της ακρίβειας. Έπρεπε βέβαια νωρίτερα να λάβουν περισσότερο υπόψη τα μηνύματα της κοινής γνώμης από τις δημοσκοπήσεις, γιατί τώρα ο χρόνος πιέζει και το κόμμα βρίσκεται περίπου επτά με οκτώ μονάδες πίσω….       

- Τις αναταράξεις από την αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος επιχειρεί να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση μέσα από την αυξημένη επιδότηση που έχει ήδη προβλεφθεί για τον Ιανουάριο και αγγίζει τα 840 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, σε απόλυτη προτεραιότητα μπαίνουν τα κοινωνικά τιμολόγια, ώστε να καλυφθεί το σύνολο της αύξησης και ακολουθούν τα υπόλοιπα νοικοκυριά.  Σε κάθε περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να διασφαλίσει την ομαλότητα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στο επίμαχο πεδίο, καθώς πλησιάζουν και οι εθνικές εκλογές.      

- Την ώρα που η συζήτηση για την πορεία ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων έχει ανάψει για τα καλά με την Ελλάδα να διαδραματίζει έναν εποικοδομητικό ρόλο στην διαδικασία αυτή, ήρθε η είδηση για την αύξηση της έντασης στα σύνορα Κοσόβου και Σερβίας για να επιβεβαιώσει όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι τις δύο πλευρές τις χωρίζουν πολλά ακόμη και μέχρι αυτά να λυθούν η ευρωπαϊκή τους προοπτική περνά σε δεύτερη μοίρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Φόρτωση άρθρων...