Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Γαλάζια αισιοδοξία για αυτοδυναμία, ψάχνουν «λαβράκια» στον ΣΥΡΙΖΑ

Front Lines

- Κλίμα για αυτοδυναμία κατά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση φτιάχνουν γαλάζια στελέχη, επικαλούμενα τα στοιχεία όλων των μετρήσεων. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται να τα δώσουν όλα κατά την πρώτη εκλογική μάχη με την απλή αναλογική, για να φέρουν ένα αποτέλεσμα-βάση για την μετέπειτα αυτοδυναμία. Χρειάζεται δουλειά για να φτάσουν στο στόχο, ενώ την πόρτα για μια δεύτερη τετραετία θα την ανοίξει ο λαός και όχι οι δημοσκόποι.       

-Ένα διαρκές παιχνιδάκι φαίνεται να παίζουν οι Βρετανοί με το θέμα των μαρμάρων του Παρθενώνα, αφού φτιάχνουν κλίμα για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα το συντομότερο. Χρειάζεται να γίνει ο διαχωρισμός μεταξύ του επαναπατρισμού των μαρμάρων και του δανεισμού τους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς τα ενδεχόμενα αυτά διαφέρουν κατά πολύ. Είναι άλλο το ένα και άλλο τον άλλο. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά έχει διαμηνύσει ότι δεν αναγνωρίζει νομή, κατοχή και κυριότητα στους Βρετανούς.      

- Οι διαρροές στον τύπο για την επερχόμενη δημοσιοποίηση και νέων φακέλων σκανδάλων που αφορούν γαλάζιους βουλευτές προκαλούν ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να ψάξουν μέχρι και τον τελευταίο γαλάζιο βουλευτή μήπως βρουν και νέα "λαβράκια". Ο χρόνος θα δείξει αν όλα αυτά αφορούν στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ή σχετίζονται με πραγματικά στοιχεία.  

- Όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν θορυβηθεί από την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κίνα λόγω της πανδημίας και σπεύδουν να επιβάλουν υποχρεωτικά τεστ για όσους ταξιδεύουν από τη συγκεκριμένη χώρα. Αυτό βέβαια προκαλεί μια γενικότερη ανησυχία, καθώς παραπέμπει στους πρώτους μήνες έξαρσης της πανδημίας που τα πάντα ήταν υπό καθεστώς αυστηρού ελέγχου. Ωστόσο, υπάρχουν και ειδικοί στην Ελλάδα που εκτιμούν ότι η επιβολή των συγκεκριμένων μέτρων σήμερα για την Κίνα είναι υπερβολή.     

- Μία ισχυρή συμμαχία μεταξύ της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και της ευρύτερης δεξιάς φαίνεται να δρομολογείται ενόψει των ευρωεκλογών του 2024. Αφορμή για να φουντώσουν τα σχετικά σενάρια ήταν η πρόσφατη συνάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του επικεφαλής του ΕΛΚ Γερμανού Μάνφρεντ Βέμπερ. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι στην παρούσα φάση η ισχυρότερη πολιτική ομάδα στις Βρυξέλλες και μια συνεργασία με τους ανερχόμενους συντηρητικούς θα διαμόρφωνε πέρα από κάθε αμφιβολία μια δυναμική για το μέλλον.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Φόρτωση άρθρων...