Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

H ανάπτυξη όπλο για την Κυβέρνηση, οι υψηλές τιμές και το διαθέσιμο εισόδημα

Μία βόλτα στα super markets αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι οι τιμές των προϊόντων είναι δυσανάλογες με τις αποδοχές της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ανεξάρτητα από την εισαγόμενη κρίση και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, το πρόβλημα αφορά και το εσωτερικό της χώρας, γεγονός που καθιστά την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή επιβεβλημένη. Ωστόσο, πρωτοβουλίες όπως εκείνη του «καλαθιού του νοικοκυριού», πέρα από την επικοινωνιακή της διάσταση έχει και ουσία κυρίως για εκείνους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα.          

- Είναι αλήθεια ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο επενδύει πολλά στην θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Είναι δε χαρακτηριστικά τα όσα είπε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο για αλλαγή πορείας και για το ξεκίνημα μιας θετικής περιόδου. Σε κάθε περίπτωση ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα μας φέτος, αλλά και οι σχετικές προβλέψεις για την επόμενη χρονιά αφήνουν παράθυρο αισιοδοξίας, αρκεί αυτό να συνοδευτεί από μια άλλη προσέγγιση όσον αφορά στην ανάγκη δημιουργίας νέου πλούτου που θα διαχυθεί κάθετα μέσα στην κοινωνία.        

- Αφού βλέπουν ότι δεν τους βγαίνει η υπόθεση των υποκλοπών για να αλλάξουν το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν τώρα το θέμα της Υγείας, εκτοξεύοντας βολές για διάλυση της κλπ. Μάλιστα επιχειρούν να κερδίσουν πόντους από την απόφαση του ΣΤΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, λες και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι σχολιάζουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλά καρτ, δηλαδή όπως τους συμφέρει κομματικά.    

- Χθες το πρωί ώρα οκτώ και δέκα, τα τρένα του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση προς Πειραιά περνούσαν αραιά, τα βαγόνια ήταν ασφυκτικά γεμάτα, μετά από το σταθμό «Πατήσια» κανείς δεν μπορούσε να εισέλθει στο συρμό, οι πολίτες μάλωναν μεταξύ τους, αρκετοί τα έψελναν στους υπεύθυνους και την Κυβέρνηση και η σκληρή καθημερινότητα στην πρωτεύουσα συνεχίζεται… Κάποιος πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσει για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση!      

- Είναι αλήθεια πως σε ολόκληρη την Ευρώπη ο υψηλός δείκτης του πληθωρισμού έχει προκαλέσει τρύπα στους προϋπολογισμούς των σχεδίων ανάκαμψης σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Αρκετά μέλη έχουν ήδη ζητήσει περισσότερα μετρητά για να αντιμετωπίσουν τις αναταράξεις και να καταπολεμήσουν το λεγόμενο αυξημένο κόστος, ενώ νέες κυβερνήσεις αμφισβητούν τις δεσμεύσεις των προηγούμενων. Το ζητούμενο είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ εντός της διαδικασίας αξιοποίησης μιας τεράστιας ευκαιρίας για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...