Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Σημαντικό εργαλείο τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, σε προεκλογικούς ρυθμούς τα κόμματα, χωρίς τέλος οι προκλήσεις Ερντογάν

- Φουλάρει τις μηχανές της η Κυβέρνηση για τη σωστή αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης μέσα από την προώθηση πολιτικών και την υλοποίηση έργων σε ολόκληρη τη χώρα. Το πράσινο φως για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης έχει ήδη δοθεί από τις Βρυξέλλες και πλέον το συνολικό ποσό που έχει φτάσει στα χέρια της Κυβέρνησης έχει ξεπεράσει τα 11 δις ευρώ. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το επίμαχο πακέτο συνιστά μια μεγάλη πρόκληση-ευκαιρία για τη χώρα για να περάσει με ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη στη νέα εποχή.

- Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται πλέον και η Χαριλάου Τρικούπη, αναζητώντας την κατάλληλη στρατηγική για την αύξηση των ποσοστών ενόψει και της επόμενης μέρας. Στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί προβληματισμός για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν στασιμότητα και έλλειψη προοπτικής, ενώ στην τελική ευθεία μπαίνει και το θέμα των ψηφοδελτίων. Είναι πολύ πιθανόν το ΠΑΣΟΚ-Κινάλ να κληθεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό Κυβέρνησης, καθώς το ενδεχόμενο για μια μη αυτοδύναμη Κυβέρνηση είναι ισχυρό.

- Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας και όλα δείχνουν πως όσο διαρκέσει η προεκλογική περίοδος στη γείτονα, τόσο οι επιθέσεις αυτές θα συνεχίζονται. Αυτή τη φορά ο «Σουλτάνος» έβαλε στο στόχαστρο την Κυβέρνηση επικαλούμενος την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Βέβαια, ο ίδιος μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά ας πάει ο οποιοσδήποτε να κάνει μια επίσκεψη στην περιοχή για να καταλάβει αν τα μέλη της μειονότητας είναι ευχαριστημένα από τον τρόπο συμπεριφοράς της χώρας τους ή αν θα προτιμούσε να βρίσκεται στη Τουρκία.

- Κλίμα ενόψει των επερχόμενων εκλογών φτιάχνουν το ένα μετά από το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη, τονίζοντας με νόημα ότι ο χρόνος πλησιάζει. Η επιλογή αυτή μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς στόχος της κυβερνητικής παράταξης είναι να συσπειρώσουν το δικό τους ακροατήριο στο υψηλότερο δυνατό βαθμό. Η πρώτη Κυριακή είναι πέρα από κάθε αμφιβολία κρίσιμη και ένα κύμα ψήφου διαμαρτυρίας ή χαλαρότητας θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό ενόψει του τελικού αποτελέσματος.

- Αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη τοποθέτηση κορυφαίου στελέχους της γερμανικής Κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία, το Βερολίνο θα ανάψει το πράσινο φως για την ένταξη νέων μελών στην Ε.Ε, εφόσον η διαδικασία αυτή συνοδεύεται και από μια μεταρρύθμιση στον τρόπο λειτουργίας της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Γιοργκ Κούκις και κορυφαίο σύμβουλο του Όλαφ Σόλτς η κίνηση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ικανότητα δράσης της Ε.Ε. Η πρόταση συναντά βέβαια και αντιρρήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση θα απασχολήσει την ατζέντα των Βρυξελλών τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη υποψήφιος στις προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στην κούρσα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο των επικείμενων ευρωεκλογών συμμετέχει και ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλης Κασσελάκης. Πρόκειται για τ...

Φόρτωση άρθρων...