Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Η άμεση επικοινωνία Μητσοτάκη με το λαό, η ανησυχία στην Κουμουνδούρου και οι κινήσεις Ερντογάν για τον έλεγχο των ΜΜΕ

- Συνεχίζει απτόητος την πορεία προς το λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία ευρύτερη προσπάθεια όχι μόνο να επικοινωνήσει άμεσα με τους πολίτες, αλλά και να προβάλει το έργο του σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για μια έξυπνη στρατηγική που έχει αντίκτυπο στην κοινωνία, ενώ δίνει την ευκαιρία στα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αποτελέσουν τον καλύτερο δίαυλο επικοινωνίας για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή εκείνα που βρίσκονται στη φάση κατασκευής. Είναι η πρώτη φορά που το γαλάζιο επιτελείο ακολουθεί αυτή τη στρατηγική, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν και στην κάλπη.      

- Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει στην τοξικότητα και στην σκανδαλολογία με τα απτά αποτελέσματα της προσπάθειας της που αγγίζουν την καθημερινότητα του κάθε πολίτη. Είναι δε μια καλή ευκαιρία για τους υπουργούς να παραθέσουν τις δράσεις τους σε όλη τους την έκταση, αφού η πυκνή ειδησεογραφία αλλά και ο τρόπος λειτουργίας των εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ το καθιστά πολλές φορές αδύνατο.    

- Βλέπει τις εκλογές να πλησιάζουν απειλητικά και ξεκίνησε τις περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα και ο Αλέξης Τσίπρας. Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων δεν είναι καλά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απέχει πολύ από το να πετύχει την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Όσον αφορά στην ατζέντα, έχει επενδύσει  στο θέμα των υποκλοπών σε μεγάλο βαθμό, αν και οι πολίτες ιεραρχούν την ακρίβεια ως το σημαντικότερο. Τα περιθώρια στενεύουν και οι επιλογές του κ. Τσίπρα θα κριθούν στο χειροκρότημα, δηλαδή το βράδυ των εκλογών.

- Άνω κάτω φαίνεται να έχει γίνει το ΝΑΤΟ από τη στάση του κ. Μακρόν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός. Ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε πρόσφατα ότι ο δυτικός κόσμος οφείλει να εξετάσει το αίτημα της Μόσχας για εγγυήσεις ασφάλειας και τις ανησυχίες της για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς. Δεν ξέρουμε που το πάνε τα Ηλύσια Πεδία, αλλά η γραμμή αυτή βρίσκει τοίχο σε ένα μεγάλο κομμάτι των Βρυξελλών και όχι μόνο.

  - Οι κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν για να ελέγξει τον τύπο ενόψει και των κρίσιμων εκλογών στη γείτονα το 2023 έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ευρωπαϊκού τύπου. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της αυστριακής Kronen, η οποία πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ανέδειξε το θέμα του νέου νόμου για το disinformation στην Τουρκία, ο οποίος προβλέπει φυλάκιση έως τρία έτη για όποιον λειτουργό των ΜΜΕ διασπείρει «ψευδείς ειδήσεις». Το τί βέβαια είναι αληθινό ή όχι θα το κρίνει φυσικά ο κυβερνητικός μηχανισμός, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...