Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Η αναγκαία ισορροπία μεταξύ δεξιάς και κέντρου, το καμπανάκι των δημοσκοπήσεων για τους ακραίους

- Ισχυρό χαρτί για τη Νέα Δημοκρατία παραμένει ο αρχηγός της, όπως αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης  κυριαρχεί στο χώρο του κέντρου, αλλά όσο πλησιάζουν οι εκλογές χρειάζεται να ισορροπήσει και λίγο προς τα δεξιά, καθώς από εκεί μπορεί να γίνει ζημιά που δεν την περιμένεις. Σε κάθε περίπτωση οι μετριοπαθείς πολίτες είναι εκείνοι που δίνουν τη νίκη, αρκεί βέβαια να έχεις καλύψει πρώτα τα νώτα σου.  

- Στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να κάνουν τον εξής διαχωρισμό. Είναι άλλο το δικαίωμα του εκάστοτε αρχηγού να ασκεί τα καθήκοντα του και να κρίνει τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης και άλλο να βγαίνει στο εξωτερικό και να κάνει δηλώσεις που πλήττουν την ίδια τη χώρα. Δεν μπορεί να θυσιάζονται όλα στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας. Αν το καταλάβαινε αυτό ο κ. Τσίπρας ίσως και να κέρδιζε κάτι σε βάθος χρόνου.  

- Αξίζει να σταθούμε σε κάποια στοιχεία της έρευνας της MRB, η οποία δημοσιεύτηκε χθες. Πρώτον το κόμμα Κασιδιάρη πλησιάζει το 3%, γεγονός που πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι στην Κυβέρνηση, όχι μόνο για το θέμα της εισόδου ενός ακόμη κόμματος στη Βουλή που επηρεάζει το στόχο της αυτοδυναμίας, αλλά για το ότι οι ακραίοι δείχνουν να κάνουν το comeback, με την πολιτική κατάσταση στη χώρα να καταγράφει πισωγυρίσματα. Σε κάθε περίπτωση οι υποθέσεις τύπου Καϊλή δεν βοηθούν…..    

- Την ίδια ώρα το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη καταγράφει υψηλά ποσοστά ανθεκτικότητας και αντέχει τη μεγάλη πίεση από το Σύριζα , ενώ δεν δείχνει μέχρι στιγμής να επηρεάζεται σημαντικά από το μπαράζ ανεξαρτητοποιήσεων στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Η παραμονή του στην Βουλή και την επόμενη τετραετία αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά και τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση σε ότι αφορά στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

- Αίσθηση προκάλεσαν τα πρόσφατα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου για την στήριξη της Ε.Ε στην Ουκρανία στη σκιά της ρωσικής εισβολής. Οι πολίτες της κάθε χώρας είδαν από διαφορετική οπτική γωνία την πλάτη που έβαλαν οι Βρυξέλλες στο Κίεβο. Για παράδειγμα ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος των θετικών γνωμών φτάνει στο 74%, σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν αναταράξεις , όπως η Αυστρία κυμαίνεται στο 60%, ενώ στην Ελλάδα αγγίζει μόλις το 46%, σημείο το οποίο η Κυβέρνηση χρειάζεται να βάλει στο μικροσκόπιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...