Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Προσοχή στην ακροδεξιά, η προστασία της εικόνας της χώρας και η ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη

Front Lines

- Έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης με τους πολίτες και ειδικά με τους ποδοσφαιρόφιλους επέλεξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο γνωστό κανάλι στο youtube betarades. Μίλησε για τον Παναθηναϊκό και άλλα συναφή θέματα, αφήνοντας για λίγο το σκληρό αφήγημα του «όχι σε όλα» που κουβαλά εδώ και χρόνια. Βέβαια τα ανοίγματα αυτά τα έχει επιλέξει νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης  που φαίνεται να πιάνει πιο έγκαιρα τον παλμό της κοινωνίας.  

-Διαβάσαμε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ στο Politico σχετικά με τον απόηχο που καταγράφεται στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου του Κατάρ με πρωταγωνιστή την Εύα Καϊλή. «Η ακροδεξιά πανηγυρίζει» γράφει ο αρμόδιος συντάκτης του έγκριτου μέσου, προσεγγίζοντας πολύ σωστά το θέμα. Αυτό έπραξε πρώτος και ο lykavitos την περασμένη Δευτέρα, αναλύσεις που οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών και όσοι ασχολούνται με την ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη.  

- Ψηλά, όπως αναμενόταν, συνεχίζει να βρίσκεται το σκάνδαλο του Κατάρ σε όλο τον ευρωπαϊκό τύπο, αλλά και στον γερμανικό που δείχνει παραδοσιακά μεγάλο ενδιαφέρον στα θέματα διαφθοράς. Μάλιστα ένα εκ των ρεπορτάζ της έγκυρης FAZ ασχολείται με το πλήγμα που επιφέρει η συγκεκριμένη υπόθεση για την εικόνα της Ελλάδας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο χρειάζεται να κινητοποιηθούν γρήγορα οι μηχανισμοί επικοινωνίας της Κυβέρνησης, για να μην πάει στις καλένδες η καλή προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια.     

-Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του τελευταίου ευρωβαρόμετρου που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Αξίζει να σταθούμε σε δύο ποιοτικά στοιχεία: το πρώτο σχετίζεται με τις αρχές και τις αξίες που πρέπει να υπερασπιστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Η «δημοκρατία» έρχεται πρώτη με 36% στο σύνολο, ενώ στην Ελλάδα φτάνει το 41%, ποσοστό που πέρα από κάθε αμφιβολία χρειάζεται να τεθεί υπό εξέταση  από το πολιτικό προσωπικό και στο εσωτερικό.      

- Το δεύτερο αφορά σε ένα πάγιο ερώτημα που τίθεται και αφορά στην άποψη κατά πόσο έχουν ωφεληθεί οι πολίτες της εκάστοτε χώρας μέλους από την ένταξη στις τάξεις της Ε.Ε. Στο σύνολο στο σχετικό ποσοστό φτάνει στο 72%, ενώ στη χώρα μας το 65%. Κι εδώ υπάρχει ένα σημείο προβληματισμού κατά πόσο υποστηρίζεται η ευρωπαϊκή δημόσια σφαίρα στο εσωτερικό. Αν και κρούσματα σαν και το πρόσφατο με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ δεν βοηθούν, εντούτοις είναι ευθύνη όλων των θεσμών στο εσωτερικό να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση για το καλό των ίδιων των πολιτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...