Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Η δύσκολη κυβερνητική διαχείριση του δυστυχήματος, σε δεύτερο χρόνο η πολιτική κόντρα

- Η Κυβέρνηση μετά από ένα τραγικό γεγονός που στοίχισε τις ζωές δεκάδων δυστυχώς νέων ανθρώπων, καλείται πλέον να διαχειριστεί και πολιτικά μια ακόμη δύσκολη κρίση στη διάρκεια της θητείας της. Η ανθεκτικότητα της δοκιμάζεται για μία ακόμη φορά και μόλις περάσουν οι μέρες αναμένεται να φανεί και ο αντίκτυπος στην κοινή γνώμη. Ωστόσο, τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τις διαφορές τους με το Σύριζα και στις περιπτώσεις δύσκολων καταστάσεων, όπως η παρούσα, αναδεικνύοντας την διαφορετική νοοτροπία και προσέγγιση.    

- Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα αποτελέσει λόγο για την μετακίνηση της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών τον Απρίλιο. Αυτό θα το αποφασίσουν στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, όταν περάσει η χρονική περίοδος του πένθους και της δύσκολης διαχείρισης των συνεπειών της τραγωδίας. Αυτό έχει τώρα σημασία και τα άλλα θα ακολουθήσουν στην ώρα τους.    

- Τα πολιτικά κόμματα στάθηκαν κατά τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα στο ύψος των περιστάσεων και αντιμετώπισαν το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη τις κόντρες και τις αντιπαραθέσεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στα Τέμπη και ειδικά τα όσα δεν είχαν γίνει για την ασφάλεια των επιβατών, δεν θα γίνει αντικείμενο σύγκρουσης μετά το τριήμερο πένθος και ενώ η χώρα πορεύεται προς τις Eθνικές Eκλογές.    

- Σίγουρα αυτό που έφερε την καταστροφή το βράδυ της Τρίτης ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο εκεί. Ειδικά όταν μια χώρα κάνει προσπάθεια για να αλλάξει την ψηφιακή της ταυτότητα, είναι αδιανόητο οι σιδηρόδρομοι να λειτουργούν με διαδικασίες ασφάλειας που παραπέμπουν στη δεκαετία του 1920, όπως έγραψαν και κάποιοι δημοσιογράφοι στο εξωτερικό. Πρέπει το μήνυμα «ποτέ ξανά» να γίνει πράξη με έργα και να μην μείνει στα λόγια.      

- Εκτενής ήταν για δεύτερο εικοσιτετράωρο η δημοσιογραφική κάλυψη του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Ρεπορτάζ με κάθε λεπτομέρεια και σχόλια που σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις ήταν πολύ σκληρά. Όπως για παράδειγμα η FAZ που στην ηλεκτρονική της έκδοση είχε ένα κομμάτι αναρτημένο με τίτλο "Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα: Ελλείψεις ασφάλειας, προβληματικές διαδρομές και μηχανοδηγοί χωρίς άδεια". Πρέπει πάση θυσία να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις για την προστασία της εικόνας της χώρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή για τους ιδιώτες γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία

Σφοδρή σύγκρουση με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών είχαν τη Μ.Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης με αφορμή την τροπολογία που επιτρέπει σε ...

Φόρτωση άρθρων...