Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Νέα τετραετία με μεγάλες προκλήσεις, οι αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, νέα σελίδα στις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ε.Ε

- H Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην τελική ευθεία προς τις κάλπες και διεκδικεί με πολλές αξιώσεις μια δεύτερη τετραετία. Στην αντίπερα όχθη, ο ΣΥΡΙΖΑ κλυδωνίζεται από τις νέες αναταράξεις λόγω του κ. Πολάκη και παλεύει να λύσει θέματα που έπρεπε να τα έχει λύσει εδώ και χρόνια. Η αυτοδυναμία είναι ένας εφικτός στόχος, αλλά τα δύσκολα θα αρχίσουν μετά, όταν οι πολίτες θα αναμένουν από την Κυβέρνηση να δώσει λύσεις στο μείζον ζήτημα του διαθέσιμου εισοδήματος και των μισθών.       

- H υπόθεση Πολάκη προκαλεί μεγάλους κλυδωνισμούς στο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών. Έρχεται να καταδείξει έναν υψηλό βαθμό εσωστρέφειας στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ενώ πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων στο εσωτερικό της Αριστεράς, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία του έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να διαλέξει αν θέλει να κατευθύνει το καράβι προς την κεντροαριστερά ή προς τα άκρα. Και με τα δύο μαζί δεν γίνεται.   

- Είναι βέβαιο ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να πορευτεί με λογικές που παραπέμπουν στον εμφύλιο ή στα μετέπειτα ταραγμένα χρόνια. Οφείλει, αν θέλει να δει ξανά την εξουσία και τον ελληνικό λαό να το εμπιστεύεται, να προσαρμόσει τον πολιτικό του λόγο, να αλλάξει τακτικές και να ακολουθήσει μια νέα ρότα μετριοπάθειας και ρεαλισμού….

- O ρεαλισμός και η λογική πρυτάνευσε μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι δύο πλευρές βρήκαν τον κοινό τόπο και κατέληξαν σε συμφωνία για τη Βόρεια Ιρλανδία. Με τις επιμέρους διατάξεις λύνονται τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν μετά το Brexit και αφορούν στις εμπορικές συναλλαγές. Δικαίως άπαντες είναι ικανοποιημένοι, ενώ όπως όλα δείχνουν ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών.        

- Ένα άλλο στοιχείο που θα συζητηθεί το βράδυ των εκλογών είναι το πόσα κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Για το κόμμα Κασιδιάρη υπάρχει ήδη απαγορευτικό, ενώ το ΜέΡΑ25 θα δώσει μάχη για να εξασφαλίσει μια δεύτερη συνεχόμενη παρουσία στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό ισχύει περισσότερο για τη δεύτερη αναμέτρηση που ο σκληρός δικομματισμός θα επικρατήσει, με συνέπεια οι μικρότεροι να αντιμετωπίσουν μεγάλη πίεση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Φόρτωση άρθρων...