Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Η κοινωνική πολιτική της ΝΔ, η εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι ευρωπαϊκές εξελίξεις στο μεταναστευτικό

- Αρπάζουμε την ευκαιρία μετά από μία δημόσια ανάρτηση του Πρωθυπουργού στα social media για να τονίσουμε τη σημασία που έχει η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής σε δύσκολους καιρούς. Η Κυβέρνηση επιχειρεί μέσα από συγκεκριμένα μέτρα να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις, διαμορφώνοντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους πολίτες, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους. Η ανάγκη για την περαιτέρω ενίσχυση αυτών των πολιτικών είναι επιτακτική, κι αυτό χρειάζεται να γίνει κτήμα τόσο των παλαιότερων, πολύ δε περισσότερο των νεότερων (όχι σε ηλικία) στη Νέα Δημοκρατία.

- Ημέρα αφιερωμένη στις Ένοπλες Δυνάμεις η χθεσινή και ο πολιτικός κόσμος έσπευσε με δημόσιες παρεμβάσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να την τιμήσει. Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες σε περιόδους κρίσης και αβεβαιότητας και με την τουρκική προκλητικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία, σώματα που ειρήσθω εν παρόδω, τα τελευταία χρόνια εκσυγχρονίζονται και ενισχύονται διαρκώς.

-Οι πρόσφατες και διαρκείς αποκαλύψεις σχετικά με το τί συνέβαινε στην Κιβωτό του Κόσμου έχει, για εκείνους που εύλογα στέκονται στις λεπτομέρειες, και μια άλλη ανάγνωση. Δηλαδή, οι πολίτες έχουν σταδιακά  χάσει την εμπιστοσύνη τους σε θεσμούς και διαχρονικές αξίες και θέτουν υπό αμφισβήτηση τα πάντα. Η κοινωνική αυτή κρίση έχει επίσης ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ο λαϊκισμός, ο εξτρεμισμός και άλλα ανάλογα φαινόμενα και να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι διάφοροι σωτήρες.... Χρειάζεται προσοχή στη διαχείριση τέτοιων θεμάτων και σε πολιτικό, αλλά και σε μιντιακό επίπεδο.

- Παρακολουθούμε τα σόου που στήνουν διάφορα στελέχη της αντιπολίτευσης και περισσότερα εκείνα που ανήκουν στο Σύριζα για να αναδείξουν το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά και πλήττει τον καταναλωτή. Δεν είμαστε πολύ βέβαιοι ότι γίνονται πιστευτοί σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης, καθώς είναι σχετικά νωπές οι μνήμες από το μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Μάιο του 2016, οι περισσότερες διατάξεις του οποίου έπλητταν τους λεγόμενους μη προνομιούχους. Αυτά για όσους έχουν κοντή μνήμη.

-Το μεταναστευτικό συνιστά για πολλά κράτη της κεντρικής Ευρώπης, ανάμεσα στα οποία και τη Γερμανία, ένα από τα σοβαρότερα θέματα που αγγίζει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης. Τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων στην Αυστρία καταδεικνύουν τον προβληματισμό για τις εξελίξεις, ενώ στο στόχαστρο έχει μπει ο κ. Όρμπαν, ο οποίος με μονομερείς αποφάσεις προσπαθεί να μεταφέρει το πρόβλημα εκτός των δικών του συνόρων, αδιαφορώντας για την εξέλιξη του. Μπορεί η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση να κυριαρχούν στην ευρωπαϊκή ατζέντα, αλλά και οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές προκαλούν ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες και τις Κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...