Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ανάσα η κρατική επιδότηση στο ρεύμα, ανησυχία για την έξαρση της βίας στους νέους, άνω κάτω η Ευρώπη για το μεταναστευτικό

- Μπορεί πολλοί να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση για το ζήτημα της ακρίβειας και της αύξησης των τιμών στα σούπερ μάρκετ και όχι μόνο, αλλά η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος έχει βοηθήσει σημαντικά πολλούς καταναλωτές και κυρίως τους πιο ευάλωτους, να μην βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Είναι μια κίνηση που πιστώνεται το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τώρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στις τιμές των καυσίμων, καθώς τις τελευταίες μέρες οι καταναλωτές τα πληρώνουν χρυσάφι.         

- Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα βίας μεταξύ νέων και εφήβων σε ολόκληρη τη χώρα και ειδικά στα σχολεία. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που λαμβάνει διαστάσεις και αγγίζει τον πυρήνα της κοινωνίας. Γι’ αυτό και οι διάφορες ομάδες που έχει συστήσει η Κυβέρνηση χρειάζεται να ασχοληθούν σε βάθος με το επίμαχο θέμα, να το αναλύσουν σε όλη τους τη διάσταση, προκειμένου να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας και όχι επικοινωνίας.  

- Τα ρέστα τους δίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να ροκανίσουν το πολιτικό κεφάλαιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και να κερδίσουν από τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την Κυβέρνηση. Βρήκαν την ευκαιρία στην παρούσα φάση με την υπόθεση  των υποκλοπών «να βγουν στο βουνό» ή να αρχίσουν εκ νέου την επαναστατική γυμναστική στους δρόμους της Αθήνας. Βέβαια τους εργαζόμενους τους θυμούνται όποτε τους συμφέρει, αφού στη διάρκεια της διακυβέρνησης τους, τους είχαν ταράξει στους φόρους!         

- Ξεκινά τη λειτουργία του το «Ίδρυμα Αντώνης Σαμαράς», με επίσημη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στο θέατρο Παλλάς με κεντρικό ομιλητή τον Πρώην Πρωθυπουργό. Το timing είναι πολύ σημαντικό, καθώς η παρέμβαση του κ. Σαμαρά θα έρθει σε μία κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με μεγάλες γεωπολιτικές αναταράξεις από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και με φόντο τις εθνικές εκλογές την άνοιξη του 2023. Καλή αρχή και καλή επιτυχία στο έργο του!        

-Άνω κάτω έχει γίνει η Αυστρία από το τεράστιο ρεύμα προσφύγων που καλείται να διαχειριστεί. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και τα αυξημένα ρεύματα από τα Βαλκάνια έχουν προκαλέσει ανησυχία, καθώς δεν υπάρχουν πλέον κατάλληλοι χώροι υποδοχής. Μάλιστα ανάμεσα στα εννέα ομοσπονδιακά κράτη της χώρας επικρατεί διχογνωμία για την αντιμετώπιση της κρίσης στέγασης των προσφύγων. Το θέμα έρχεται πάλι να απασχολήσει όχι μόνο την κεντρική Ευρώπη, αλλά το σύνολο της Ε.Ε!    
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Φόρτωση άρθρων...