Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Καμία ψήφος χαμένη για τους «γαλάζιους», πάλι τα ίδια από την Τουρκία, επιτακτική ανάγκη ο ψηφιακός εγγραμματισμός

- Δεν κάθεται καθόλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γυρίζει τις γειτονιές σε όλο το Λεκανοπέδιο, αναπτύσσοντας το πολιτικό του αφήγημα για την επόμενη μέρα. Ο ίδιος γνωρίζει ότι η μάχη αυτή θα είναι σκληρή και δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού ούτε τις άγιες μέρες του Πάσχα. Όπως λένε και οι στενοί του συνεργάτες δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος και εδώ που τα λέμε έχουν απόλυτο δίκιο αν θέλουν να πετύχουν στις αρχές Ιουλίου τον στόχο τους.     

- Ξανάρχισαν τα ίδια οι Τούρκοι και εν μέσω προεκλογικής περιόδου στη γειτονική χώρα εκτοξεύουν εκ νέου βολές κατά της Ελλάδας. Τον Τσαβούσογλου διαδέχθηκε ο ίδιος ο Ερντογάν, ο οποίος ανακάλυψε ξαφνικά ότι τα βήματα που κάνει η χώρα μας αποτελούν απειλή για τη δική του. Μάλλον τους έχει πιάσει πανικός από τα αποτελέσματα των μετρήσεων και προσπαθούν να συσπειρώσουν το ακροατήριο τους, πουλώντας ανθελληνισμό.       

- Δεν χορταίνουν σκανδαλολογία οι Συριζαίοι και από τότε που ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εκλογών αμολάνε καθημερινά και μια νέα «υπόθεση» για να πλήξουν την Κυβέρνηση. Βέβαια αν είχαν επενδύσει περισσότερο στο θετικό λόγο από νωρίτερα ίσως να είχαν πετύχει μεγαλύτερη διείσδυση στο κέντρο που είναι και η κρίσιμη δεξαμενή. Ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και θέλει να ακούσει συγκεκριμένες λύσεις.       

- Είναι αλήθεια ότι η Κυβέρνηση έκανε φιλότιμες προσπάθειες στη διάρκεια της πανδημίας για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πίεση που δέχθηκε το Σύστημα Υγείας. Σε ένα βαθμό τα κατάφερε, αλλά χρειάζεται να γίνουν ακόμα περισσότερα. Δεν είναι μόνο ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός και το ιατρικό προσωπικό που πρέπει να ενισχυθούν, αλλά κομβικό ρόλο στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας θα παίξουν και οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Τεχνοκράτες εναντίον πολιτευτών σημειώσατε 1.        

- Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιοποίησε πρόσφατα η γερμανική στατιστική υπηρεσία σχετικά με την πρόσβαση των Ευρωπαίων στα ιντερνετικά δίκτυα. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η Ελλάδα καταγράφει από τα μεγαλύτερα ποσοστά στο γκρουπ με καμία πρόσβαση στο διαδίκτυο με το ποσοστό να φτάνει το 14% μαζί με την Πορτογαλία. Ο ψηφιακός εγγραμματισμός του πολίτη μπορεί να αποτελέσει ένα νέο ενδιαφέρον project για την επόμενη Κυβέρνηση. Εξάλλου η Νέα Δημοκρατία έχει επενδύσει πολλά στην ψηφιακή Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Φόρτωση άρθρων...