Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Τα κρυφά όπλα των δύο μονομάχων, η έλλειψη προσωπικού στον Τουρισμό και η μάχη της Βόρειας Ελλάδας

- Το πολιτικό θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο η κόντρα των δύο πολιτικών αρχηγών στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου και όχι μόνο, αλλά το πεδίο της σύγκρουσης έχει μεταφερθεί και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που γίνεται το «έλα να δεις». Οι δύο πλευρές βγάζουν από τη φαρέτρα τους και κρυφά όπλα με αποτέλεσμα τα χτυπήματα κάτω από τη μέση να καθίστανται αναπόφευκτα.        

- Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας εκκρεμούν ακόμα και για τα δύο κόμματα εξουσίας. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αφού άναψαν το πράσινο φως στους υποψηφίους για να τρέξουν τις ημέρες του Πάσχα, επεξεργάζονται πλέον τα ονόματα της τελευταίας προς δημοσιοποίηση λίστας που δίνει και ένα ξεχωριστό πολιτικό στίγμα. Οι πολίτες θα μάθουν την τελική σύνθεση μετά το Πάσχα, χρονικά κοντά στη διάλυση της Βουλής.      

- Παραπονιούνται πολλοί επαγγελματίες στον τουρισμό ότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους για τη σεζόν. Αυτό οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους: πρώτον ότι πολλοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποφάσισαν να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό και δεύτερον άλλοι επέλεξαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη. Όπως και να το κάνουμε, οι εργαζόμενοι δεν τα βγάζουν πέρα με χαμηλά μεροκάματα και πολλάκις σε συνθήκες γαλέρας.

- Μαθαίνουμε ότι τα προβλήματα στο σιδηρόδρομο συνεχίζονται και τα λιγοστά δρομολόγια στο υφιστάμενο δίκτυο μετά βίας πραγματοποιούνται. Ένα είναι σίγουρο: η επόμενη Κυβέρνηση θα πρέπει να επιταχύνει, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας στις μετακινήσεις με το τρένο και να εμπεδωθεί αίσθημα κανονικότητας. Δηλαδή όπως αρμόζει σε μία σύγχρονη και ευρωπαϊκή χώρα.   

- Στη Μακεδονία βρέθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να δώσει ειδικό βάρος στη Βόρεια Ελλάδα. Η επιλογή να δώσει συνέντευξη στην κυριακάτικη εφημερίδα της πόλης αφενός, αφετέρου να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης δεν είναι καθόλου τυχαίες κινήσεις δεδομένης και της απουσίας του Κώστα Καραμανλή. Εξάλλου, η ευρύτερη περιοχή έχει συντηρητικά χαρακτηριστικά και οι μικρότεροι σχηματισμοί καραδοκούν και απειλούν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Φόρτωση άρθρων...