Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Καταστροφικός ο εφησυχασμός για τη Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχουν περιθώρια για παροχές

Front Lines

- Οι  εξελίξεις απέδειξαν ότι ο μεγαλύτερος πολιτικός «χορηγός» του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Η ιστορία του κ. Κατρούγκαλου επιβεβαίωσε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι το κόμμα αυτό δεν έχει συνοχή, δεν έχει πειθαρχία και υποπίπτει σε αλλεπάλληλα λάθη. Η τοποθέτηση Κατρούγκαλου που οδήγησε μετά στην απομάκρυνση του, προκάλεσε ένα μεγάλο σοκ στην κοινή γνώμη και ειδικά σε όλους εκείνους που έζησαν στο πετσί τους τη μεγάλη φοροεπιδρομή του 2015-2019.        

- Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να έχει πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, αλλά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο εφησυχασμός θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος για τους γαλάζιους επιτελείς. Το κόμμα χρειάζεται κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα για να πείσει και τους δικούς του και τους αναποφάσιστους να πάνε στην κάλπη. Ας αφήσουν κάποιοι τους πρόωρους πανηγυρισμούς και την αλαζονεία γιατί στο τέλος «ξυρίζουν τον γαμπρό».    

- Μπορεί οι μετρήσεις να φέρνουν τον Σύριζα κάτω από το 30%, αλλά έμπειροι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι στο τέλος του δρόμου είναι πολύ πιθανόν να το περάσει. Με τόσο μεγάλη πόλωση ο δικομματισμός αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο κόμματα θα ξεπεράσουν αυτό το όριο ενώ τα συνολικά ποσοστά τους πιθανόν να ξεπεράσουν και το 65%.  

- Τα κόμματα κατά την πάγια τακτική τους τάζουν προεκλογικά «λαγούς με πετραχήλια». Αυξήσεις 25% στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος κλπ. Βέβαια λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες που θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές 2024 με το νέο σύμφωνο σταθερότητας. Ας αφήσουν λοιπόν τα μεγάλα λόγια, γιατί μετά τις εκλογές θα τα βρουν μπροστά τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Φόρτωση άρθρων...