Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ο αδιόρθωτος Τσίπρας, τα μηνύματα Μητσοτάκη και οι μεγάλες προκλήσεις για το ΚΙΝΑΛ

Front Lines

- Είδε τις τιμές να παίρνουν τον ανήφορο ο Αλέξης Τσίπρας και άρπαξε την ευκαιρία να κάνει, τι άλλο, το γνωστό προσφιλές του σπορ της επαναστατικής γυμναστικής και της  πορείας στο λαό... Πήγε λοιπόν στην Νέα Ιωνία ως γνήσιος ηγέτης της Αριστεράς για να δήλωσε τη συμπαράσταση του σε όσους υποφέρουν και να καταγγείλει την ανάλγητη Κυβέρνηση. Βέβαια από εναλλακτικές προτάσεις ούτε λόγος, ούτως η άλλως για τον ίδιο ο σαματάς μετράει και όχι η ουσία. Κάποιος ωστόσο πρέπει να του θυμίσει πως οι συμπαθείς Ιωνιώτες δεν είναι λωτοφάγοι και έζησαν τις μέρες της παντοκρατορίας του, όταν έκοβε το ΕΚΑΣ, τις επικουρικές, τις συντάξεις χηρείας και φορολογούσε ότι πέρναγε πάνω από την επικράτεια.

- Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποπέμψει το Σπήλιο Λιβανό για τη στάση του σε όσα διαδραματίστηκαν στο Δημαρχείο της Σπάρτης έτυχε θετικής υποδοχής από τους πολίτες, όπως αποκαλύπτουν τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων. Πράγματι, ο Πρωθυπουργός αντέδρασε ακαριαία, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα σαφές μήνυμα όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές. Καιρός ήταν να σφίξουν και λίγο τα λουριά, γιατί κάποιους τους χτύπησε ο κυβερνητισμός πρόωρα, ενώ κάποιοι άλλοι από τις πολλές selfie και τη δημοσιότητα έχουν μπερδέψει την ιδιότητα του υπουργού με εκείνη του μοντέλου στο Marie Claire.

-Βέβαια εκτός από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων που κάνουν αναμφίβολα σπουδαία δουλειά, καλό θα ήταν τα υψηλά κλιμάκια της Κυβέρνησης να κάνουν και τη δική τους αυτοψία σε μέρη που μετακινούνται οι εργαζόμενοι, όπως στο Μετρό, στις λαϊκές αγορές, που χτυπά η καρδιά της κοινωνίας, αλλά και στα πανεπιστήμια όπου οι φοιτητές αγωνιούν για την επόμενη μέρα. Αυτό θα τους βοηθήσει από πρώτο χέρι να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα, να ιεραρχήσουν καλύτερα τα προβλήματα και να αναζητήσουν λύσεις-κλειδιά για να κάνουν άνοιγμα σε ευρύτερα ακροατήρια. Η απευθείας επαφή του Κυριάκου Μητσοτάκη με την κοινωνία αποτέλεσε εξάλλου ένα ισχυρό όπλο στις προηγούμενες εκλογές, κι’ αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν, αν θέλουν φυσικά να πετύχουν ανάλογα αποτελέσματα.

-Βαθιές ανάσες δείχνει να παίρνει το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης μετά από μια δύσκολη περίοδο, κυρίως κατά τη διάρκεια της μεγάλης κακοκαιρίας στην Αττική που δοκιμάστηκαν οι αντοχές του. Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εθνικές εκλογές το βάρος που θα σηκώσουν στους ώμους τους τα μέλη της ευρύτερης ομάδας είναι τεράστιο, γι’ αυτό και οι προσωπικές ατζέντες δεν χωρούν. Όσοι είναι να διεκδικήσουν σταυρό, καλύτερα ας αφήσουν το γραφείο τους και ας ξεχυθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Οι υπόλοιποι οφείλουν να σταθούν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με στόχο την επίτευξη της αυτοδυναμίας και τίποτα άλλο!

-Ας πούμε και μια κουβέντα για το ανερχόμενο ΚINAΛ, το οποίο έχει αλλάξει τα δεδομένα ως ένα βαθμό στο πολιτικό σκηνικό. Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε και τώρα η ηγετική ομάδα θα κριθεί επί της ουσίας, αν δηλαδή θα πετύχει με τις προτάσεις της να μετατρέψει το ποτάμι σε χείμαρρο για να ταράξει τα νερά στις επόμενες εθνικές εκλογές και να διεκδικήσει έναν σοβαρότερο ρόλο την επόμενη μέρα. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά οι πολίτες περιμένουν τις κατάλληλες κινήσεις για να μετατρέψουν τη συμπάθεια στον Νίκο Ανδρουλάκη σε πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ.

- Μία κίνηση ματ έκανε η Κυβέρνηση με τη νέα πλατφόρμα opencar, όπου για πρώτη φορά καταγράφονται ανάμεσα στα άλλα τα ανασφάλιστα οχήματα. Δεν γνωρίζουμε ποιανού ιδέα ήταν, αλλά τα εύσημα περνούν στα υπουργεία Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η πρωτοβουλία αυτή σκόρπισε ικανοποίηση στις τάξεις των ασφαλιστικών εταιριών και ισορρόπησε ως ένα σημείο τη δυσαρέσκεια του κλάδου για το ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας παρέμεναν ανεκπλήρωτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...