Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

Ο κουρνιαχτός του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο η δημόσια τάξη, τί θα γίνει με τους μπαχαλάκηδες;

- Είναι πλέον φανερό πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να χωνέψει καμία κυβερνητική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ανακούφιση των πολιτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Όταν βλέπουν τον Κυριάκο να παίζει μπάλα στα λαϊκά στρώματα, νιώθουν να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια τους, αφού χάνουν το πλεονέκτημα στα ακροατήρια που για χρόνια υποτίθεται πως κυριαρχούσαν. Αλλά και σε περιπτώσεις, όπως η επιστροφή των εξακοσίων ευρώ για το ρεύμα σήκωσαν μεγάλο κουρνιαχτό. Κατά την πάγια τακτική τους θέλουν να τον κόσμο να υποφέρει μπας και κερδίσουν καμία ψήφο.

- Δεν είναι μόνο ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που σηκώνει σε καθημερινή βάση τα θέματα δημόσιας τάξης στο κέντρο της Αθήνας. Τη σκυτάλη το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήρε ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος φρόντισε να στείλει το μήνυμα στην Κατεχάκη πως υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στην περιοχή της πρωτεύουσας. Όπως αναμενόταν οι «κύκλοι» του υπουργού δεν άφησαν το θέμα αναπάντητο και αναρωτήθηκαν ανάμεσα σε άλλα «τι στα αλήθεια θέλει ο δήμαρχος;» Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα  εικάσουμε για τη σκοπιμότητα της κίνησης, αλλά σίγουρα η δημόσια τάξη θα συνεχίζει να προκαλεί πολιτικές αναταράξεις, μέχρι να μπει στην άκρη το πολιτικό κόστος και παρθούν ριζοσπαστικές αποφάσεις!

- Τα πρώτα δείγματα του νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας είναι θετικά! Ο νεαρός Μαρινάκης φαίνεται πως έχει την πραγματική εικόνα της κοινωνίας, γνωρίζει τα προβλήματα και προσπαθεί να βάλει μια ατζέντα που αναγνωρίζει τις προτεραιότητες των πολιτών. Το έργο που έχει αναλάβει είναι πραγματικά βαρύ, ενώ ο ίδιος έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού σε ολόκληρη τη χώρα. Και κάτι ακόμη: Ο Πρόεδρος Κυριάκος επενδύει πολλά στη νεολαία, με στόχο την προσέλκυση της το βράδυ των εκλογών. Αν το σενάριο αυτό πάει καλά, τότε η Νέα Δημοκρατία θα έχει βάλει ισχυρή παρακαταθήκη για να πετύχει το στόχο της. Ιδωμεν...

 - Ένα τέλος στην ασυδοσία των μπαχαλάκηδων πρέπει επιτέλους να βάλει η Κυβέρνηση. Αυτά που συμβαίνουν στο ΑΠΘ δεν ταιριάζουν με μια σοβαρά οργανωμένη και ευρωπαϊκή χώρα που θέλει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Χρειάζεται μεγαλύτερη πυγμή και αποφασιστικότητα για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να πάρουν το μήνυμα όλοι όσοι καταστρέφουν τη δημόσια παρουσία και πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων. Εξάλλου, το θέμα της ασφάλειας δεν είναι ούτε δεξιό, ούτε αριστερό, ούτε κεντρώο. Είναι απαίτηση κάθε νοήμονα πολίτη που σκέφτεται με την κοινή λογική και θέλει να ξεφύγει από τα στεγανά και τις στρεβλώσεις που γιγαντώθηκαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

-Άνω κάτω έχει κάνει ολόκληρη την Ευρώπη η πρόταση της Κομισιόν που στηρίζει και η Γερμανία για την αλλαγή των συνθηκών της Ε.Ε και την κατάργηση της ομοφωνίας! Όπως μαθαίνουμε αρκετές χώρες περίπου δέκα, αντιδρούν σφόδρα σ’ αυτό το ενδεχόμενο, βλέποντας σκοπιμότητες κάποιων ισχυρών πίσω από την επίμαχη κίνηση. Ανάμεσα στους διαφωνούντες είναι η Ρουμανία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία και άλλες. Χρειάζεται να λάβει κανείς υπόψη του πως τυχόν αλλαγές στις συνθήκες, θα χρειαστούν και την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων, μια χρονοβόρα και άκαιρη διαδικασία στη σκιά των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν.Δ.: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Κοινωνική Πολιτική με αποτέλεσμα: Οι μεταρρυθμίσεις στην εργασία και την ασφάλιση» (Photos)

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία με θέμα «Κοινωνική Πολιτική με αποτέλεσμα: Οι μεταρρυθμίσεις στην εργασία και την ασφάλιση» με κεντρικούς ο...

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον πλου του υποβρυχίου Παπανικολής (Εικόνες)

Στον πλου του υποβρυχίου Παπανικολής βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας προς τον Πειραιά, ενόψει τον εκδηλώσεων για τον προστάτη του πολεμικού ναυτι...

Φόρτωση άρθρων...