Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Ο κρίσιμος χειμώνας, η μονοθεματική υστερία του ΣΥΡΙΖΑ και τα αργά αντανακλαστικά των Ευρωπαίων

Front Lines

- Στην παρούσα φάση, η Νέα Δημοκρατία καλείται να διαχειριστεί το δύσκολο θέμα των επισυνδέσεων. Ωστόσο οι εξελίξεις στην υπόθεση βάζουν και την περίοδο Τσίπρα στο κάδρο, αν και υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μπροστά. Δεν υπάρχει αμφιβολία πάντως πως το πολιτικό παιχνίδι θα κριθεί στο μέτωπα της καθημερινότητας και της ακρίβειας, όπου τα τόπια έχουν πάρει φωτιά και οι πολίτες αναζητούν λύσεις. Αν η Κυβέρνηση καταφέρει να ξεπεράσει το σκόπελο του χειμώνα, έστω και με σχετική επιτυχία, τότε θα έχει βάλει ισχυρή παρακαταθήκη για τη στιγμή της κάλπης…                  

- Στα κεραμίδια βρίσκονται εδώ και μέρες στο ΣΥΡΙΖΑ, σηκώνοντας το λάβαρο για την υπόθεση των υποκλοπών. Αν παρατηρήσει κάποιος την μονοθεματική ειδησεογραφία στα φιλικά στην Κουμουνδούρου μέσα ενημέρωσης θα νομίζει, ότι δεν κατοικεί στην Ελλάδα, αλλά σε κάποια λατινοαμερικάνικη ή αφρικανική χώρα. Η τακτική αυτή μπορεί να "πιάνει" στους κύκλους της αριστεράς, αλλά δεν έχει καταγραφεί η απήχηση σε άλλα κοινά. Όσο για τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις  την περίοδο 2015-19, ο κ. Τσίπρας οφείλει κάποιες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό και στους συνεργάτες του.                  

- Η Ελλάδα είχε πολύ έγκαιρα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ενεργειακές αναταράξεις και ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών για τη λήψη μέτρων. Τα περασμένα εικοσιτετράωρα η Κομισιόν με χαρακτηριστική καθυστέρηση και αφού απέτυχε να προβεί σε μία σωστή αξιολόγηση της κατάστασης ανακοίνωσε επιτέλους μια δέσμη μέτρων. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και έγκυροι αναλυτές χαρακτηρίζουν τις δράσεις αποσπασματικές που δεν λύνουν το πρόβλημα. Την εκτίμηση αυτή κάνουν και πολιτικοί κύκλοι στην χώρα ακόμα και στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος.          

- H ολιστική απάντηση στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με έμφαση στους νέους συνιστά όχι μόνο υποχρέωση της Πολιτείας, αλλά και στρατηγικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Εκλογών. Οι χθεσινές εξαγγελίες για το στεγαστικό αποτέλεσαν ένα καλό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι όμως αυτό αρκετό; Η χώρα κινείται πλέον στην μετα-πανδημία εποχή, έχοντας στη φαρέτρα της νοικοκυρεμένα οικονομικά, αλλά και το ταμείο ανάκαμψης. Αν το αξιοποιήσει σωστά, τότε μπορεί να κάνει θαύματα.             

- Είναι θεμιτό κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης και ενώ η κάθε χώρα προσπαθεί να σκαρφιστεί διάφορες πρακτικές για την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος, η Πολιτεία να αποφασίζει το σβήσιμο των εντυπωσιακών φώτων σε μνημεία και εμβληματικά κτίρια κατά τις βραδινές ώρες, με στόχο την εξοικονόμηση. Ωστόσο, πρέπει να υπάρξει ένα μέτρο, ειδικά σε περιοχές που παρουσιάζουν έντονη εγκληματικότητα. Αν σβήσουν οι λάμπες στο δημαρχείο της πόλης δεν έχει και μεγάλη σημασία, αλλά στις γειτονιές έχει άλλη βαρύτητα και παράλληλα χρειάζεται και καλύτερη αστυνόμευση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Στέφανος Κασσελάκης γιόρτασε τα γενέθλια του σκύλου του - Η τούρτα, τα κεράκια και η μουσική

Γενέθλια είχαν στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη καθώς ο σκύλος του, η Φάρλι έγινε τεσσάρων ετών, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να της σβήνει κεράκια σε μία μίνι τού...

Φόρτωση άρθρων...