Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, το κοινωνικό προφίλ Μητσοτάκη, σε πρώτο πλάνο η ακριτική Ελλάδα

-Αν υπάρχει ένας τομέας που η Κυβέρνηση μπορεί χωρίς δεύτερες σκέψεις να είναι περήφανη γι΄αυτόν είναι η ψηφιακή διακυβέρνηση. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στον μετασχηματισμό, αξιοποιώντας όλα τα σχετικά εργαλεία που παρέχει η τεχνολογία και τα οποία αλλάζουν άρδην την καθημερινότητα του πολίτη. Μετά από δεκάδες παρεμβάσεις σειρά έχουν τώρα τα πιστοποιητικά βάπτισης και ονοματοδοσίας, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκδίδουν μέσω του gov.gr σε λίγα λεπτά. Το σχέδιο digital Greece προχωρά και συνεχίζει να εντυπωσιάζει εντός και εκτός συνόρων.

- Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει πάνω την επίλυση θεμάτων που αφορούν σε σκληρά εργαζόμενους και ευάλωτες ομάδες. Όπως στην περίπτωση των διανομέων, για τους οποίους φρόντισε να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων και επιβολής υποχρέωσης στις επιχειρήσεις να παρέχουν τα αυτονόητα σε εκείνους που μέρα νύχτα, με βροχή και κρύο σπεύδουν να κάνουν τη δουλειά τους. Μέτρα ουσίας και όχι ακατάσχετη παροχολογία χωρίς αντίκρισμα στην οποία αρέσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύοντας την κοινωνία.

-Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη λειτουργίας του μεγαλύτερου έργου που γνώρισε η συμπρωτεύουσα, το Μετρό Θεσσαλονίκης. Πάνω από το 90% του έργου έχει ολοκληρωθεί και πλέον ένα project που θα αλλάξει την καθημερινότητα της πόλης μπαίνει στην τελική ευθεία. Σε αντίθεση με τους μουσαμάδες του κ. Τσίπρα, όσοι έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη της ολοκλήρωσης κάνουν καλή δουλειά. Αν δε προλάβουν να το παραδώσουν πριν από τις ερχόμενες εθνικές εκλογές, τότε θα δώσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην κυβερνητική παράταξη σε ολόκληρη την περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

- Όπως συνέβη και σε ολόκληρο τον κόσμο, έτσι και το ελληνικό κοινοβούλιο θα υποδεχθεί στη διάρκεια συνεδρίασης τον Πρόεδρο της αμυνόμενης Ουκρανίας κ. Ζελένσκι. Η παρέμβαση του έχει προγραμματιστεί για την άλλη Πέμπτη, σε μία δύσκολη συγκυρία που το Κίεβο δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα, με ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και μηνύματα με αποδέκτες τους Έλληνες που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι μάχες, έδειξαν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό. Η μόνη παραφωνία… η στάση του ΚΚΕ που δεν μας εκπλήσσει βέβαια, αν κάποιος δει διαχρονικά το θέμα.

-Στο πλευρό της ακριτικής Ελλάδας στέκεται αθόρυβα, μεν αποτελεσματικά δε το Μέγαρο Μαξίμου. Όταν φτάνουν αιτήματα που αφορούν  σχολεία, το σύστημα υγείας και την καθημερινότητα, τότε το πρωθυπουργικό γραφείο δρα ακαριαία, προκειμένου να δώσει λύσεις για τους γενναίους κατοίκους στην εσχατιά της Ελλάδας. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για μικρές νίκες με μεγάλο κοινωνικό και εθνικό αποτύπωμα. Όπως συνέβη αυτές τις μέρες με υπολογιστές, προτζέκτορες και βιβλία που έφτασαν σε σχολείο της Θάσου. Όταν δηλαδή η ουσία υπερτερεί της επικοινωνίας…

- Πόσο ρεαλιστικά είναι τα διάφορα σενάρια περί ανασχηματισμού που διακινούν κάποιοι πολιτικοί κύκλοι. Χρειάζεται άραγε η χώρα σ΄αυτήν την κρίσιμη συγκυρία νέους πειραματισμούς σε κρίσιμα κυβερνητικά πόστα; Αντίθετα αποτελεί επιτακτική ανάγκη η εμπέδωση κλίματος σταθερότητας και προσήλωσης στο στόχο που είναι η αντιμετώπιση των αναταράξεων και των συνεπειών του πολέμου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύουσας σημασίας, δεν αφορούν τον μέσο πολίτη, παρά κάποιους παράγοντες και βουλευτές που θέλουν πάση θυσία να φορέσουν υπουργικό κοστούμι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

«Πλάτη» Αχτσιόγλου στις Ευρωεκλογές

Παρά την έκβαση της εσωκομματικής μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει παρών. Η πρώην υπουργός και συνιδρύτρια της Νέας Αριστεράς δε θα μπορούσε να μείνει εκτός κάδρου στον...

Φόρτωση άρθρων...