Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Οι επικοινωνιακές φωτοβολίδες του Τσίπρα, το πρόβλημα του υψηλού πληθωρισμού και τα βήματα Μητσοτάκη προς τις εκλογές

- Τα ρέστα του στο πεδίο της ακρίβειας παίζει τις τελευταίες εβδομάδες ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να καβαλήσει το άρμα της δυσαρέσκειας και της πίεσης των πολιτών για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι δεν έχει πολλά χρονικά περιθώρια για να αλλάξει το κλίμα και επενδύει στα απόνερα της διεθνούς ενεργειακής κρίσης που χτυπά και την ελληνική κοινωνία για να αυξήσει τα ποσοστά του. Όπου βρεθεί και σταθεί ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταγγέλλει την «ανάλγητη» Νέα Δημοκρατία, χωρίς φυσικά να μπαίνει στον κόπο να πει κουβέντα για το τι θα έκανε εκείνος, αν ήταν τώρα στην εξουσία.

-Δεν υπάρχει πάντως αμφιβολία πως τα πράγματα δυσκολεύουν μέρα με τη μέρα και οι συνεχείς αυξήσεις ροκανίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 11,3% τον Μάιο, ενώ επικρατεί ανησυχία για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και εντός του καλοκαιριού. Αν και κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί θαύματα στην παρούσα φάση, εντούτοις οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο μέτωπο της ακρίβειας είναι αποφασιστικής σημασίας για το μετέπειτα πολιτικό κλίμα που θα επηρεάσει και το χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες.

- Το μυαλό πάει στις εθνικές εκλογές, βλέποντας κανείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρεμβαίνει για θέματα που ξεπερνούν χρονικά τον ορίζοντα της παρούσας τετραετίας. Για τα έμπειρα πολιτικά βλέμματα, η συνολική παρουσία του Πρωθυπουργού συνδέεται με το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές νωρίτερα από το αναμενόμενο. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, ειδικά πριν έρθει το τέλος του καλοκαιριού, οπότε και το κυβερνητικό επιτελείο θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και θα λάβει οριστικές αποφάσεις. Χρειάζεται από όλους λίγη υπομονή…

- H Κυβέρνηση έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα. Ένα εξ’ αυτών είναι το τμήμα Πάτρα-Πύργος που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί σε τριάντα έξι μήνες από σήμερα. Επειδή είχαμε την ευκαιρία να διανύσουμε πολύ πρόσφατα τμήμα του, δεν μπορεί  δρόμοι που εξυπηρετούν και χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο να βρίσκονται σ’ αυτή την κατάσταση. Πάντως για να είμαστε δίκαιοι το αρμόδιο υπουργείο έχει πάρει "ζεστά" το θέμα, σε αντίθεση με την προηγούμενη Κυβέρνηση…

- Την εκ περιτροπής Προεδρία της Ε.Ε. αναλαμβάνει σε λίγες μέρες η Τσεχία σε μια περίοδο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες προκλήσεις. Όπως μαθαίνουμε, πέντε είναι τα βασικά θέματα της ατζέντας της Πράγας: οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε, η άμυνα και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αλλά και η οικονομική και δημοκρατική ανθεκτικότητα. Με δεδομένα τα σοβαρά ανοιχτά μέτωπα, το επόμενο εξάμηνο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο τόσο για όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία, όσο και με την διαρκώς κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...