Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Οι γαλάζιοι υπεραισιόδοξοι και η πραγματικότητα, η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε

Front Lines

- Κάνοντας κανείς μια ψύχραιμη αποτύπωση της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας μπορεί να εξάγει το συμπέρασμα ότι στην παρούσα φάση δεν υφίσταται αίτημα για αλλαγή Κυβέρνησης στην κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι αποτελεί εναλλακτική για τη χώρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει μέχρι σήμερα καταγράψει χαμηλές επιδόσεις. Το ζητούμενο είναι ο χαρακτήρας της επόμενης Κυβέρνησης, αν δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης πετύχει να είναι αυτοδύναμος ή αν θα αναγκαστεί να αναζητήσει συμμάχους.    

- Αν και πολλά κυβερνητικά στελέχη εξάγουν το συμπέρασμα ότι η αυτοδυναμία είναι κοντά, εντούτοις πρέπει να λάβουν υπόψη κάποιες παραμέτρους που ενδέχεται να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός της ακρίβειας με τις υποθέσεις των υποκλοπών ή του "Μάξιμου Σαράφη" συνιστούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που βρίσκεται ήδη στην δεξαμενή των αναποφάσιστων και σκέπτεται πολύ σοβαρά να απέχει από τις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες. Επειδή δε τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, ίσως οι υπερφιλόδοξοι γαλάζιοι να χαμηλώσουν λίγο τους τόνους και να απευθύνονται στην κοινωνία με μεγαλύτερο σεβασμό.     

- H στάση της ΑΔΑΕ έχει προκαλέσει κυριολεκτικά πολιτικό σεισμό. Οι κυβερνητικοί την επικρίνουν σφόδρα, τα φιλικά μέσα ζητούν την παραίτηση των μελών της, ενώ στο Σύριζα την αγάπησαν ξαφνικά, επειδή φυσικά θεωρούν πως όλη αυτή η κατάσταση τους συμφέρει. Το θέμα όμως είναι πως για μια ακόμα φορά οι ανεξάρτητες αρχές απαξιώνονται και αυτό δεν συνάδει με ένα κράτος δικαίου και μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.      

- Που είναι οι εποχές που οι βουλευτές και τα στελέχη του Σύριζα εξαπέλυαν βολές κατά των Σαμαροβενιζέλων; Τώρα και με αφορμή την κριτική στάση του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην Κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών, του πλέκουν το εγκώμιο και τον επικαλούνται και στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Οι καιροί μπορεί να αλλάζουν, αλλά η υποκρισία στην Κουμουνδούρου παραμένει ίδια!    

- Μία μέρα κακοκαιρία είχε η Αττική και παρέλυσαν τα πάντα. Στους οδικούς άξονες επικρατούσε το χάος, οι δημόσιες συγκοινωνίες λειτουργούσαν με καθυστερήσεις και προβλήματα, τα φρεάτια ήταν πάλι βουλωμένα. Τα ίδια Παντελή μου τα ίδια Παντελάκη μου…  Αυτό όμως που μας εξέθεσε διεθνώς ήταν η εικόνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τους φοιτητές να δίνουν εξεταστική μέσα στο σκοτάδι, χρησιμοποιώντας τους φακούς τους. Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε που έλεγαν οι δεξιοί στις Εθνικές Εκλογές του 2000.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόντρες και αψιμαχίες για τα Τέμπη – Η Κυβέρνηση αμύνεται, η Αντιπολίτευση επιτίθεται

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κοντράρο...

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Φόρτωση άρθρων...