Σαββάτο
24 Φεβρουαρίου 2024

Οι γαλάζιοι υπεραισιόδοξοι και η πραγματικότητα, η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε

Front Lines

- Κάνοντας κανείς μια ψύχραιμη αποτύπωση της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας μπορεί να εξάγει το συμπέρασμα ότι στην παρούσα φάση δεν υφίσταται αίτημα για αλλαγή Κυβέρνησης στην κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι αποτελεί εναλλακτική για τη χώρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει μέχρι σήμερα καταγράψει χαμηλές επιδόσεις. Το ζητούμενο είναι ο χαρακτήρας της επόμενης Κυβέρνησης, αν δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης πετύχει να είναι αυτοδύναμος ή αν θα αναγκαστεί να αναζητήσει συμμάχους.    

- Αν και πολλά κυβερνητικά στελέχη εξάγουν το συμπέρασμα ότι η αυτοδυναμία είναι κοντά, εντούτοις πρέπει να λάβουν υπόψη κάποιες παραμέτρους που ενδέχεται να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός της ακρίβειας με τις υποθέσεις των υποκλοπών ή του "Μάξιμου Σαράφη" συνιστούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που βρίσκεται ήδη στην δεξαμενή των αναποφάσιστων και σκέπτεται πολύ σοβαρά να απέχει από τις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες. Επειδή δε τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, ίσως οι υπερφιλόδοξοι γαλάζιοι να χαμηλώσουν λίγο τους τόνους και να απευθύνονται στην κοινωνία με μεγαλύτερο σεβασμό.     

- H στάση της ΑΔΑΕ έχει προκαλέσει κυριολεκτικά πολιτικό σεισμό. Οι κυβερνητικοί την επικρίνουν σφόδρα, τα φιλικά μέσα ζητούν την παραίτηση των μελών της, ενώ στο Σύριζα την αγάπησαν ξαφνικά, επειδή φυσικά θεωρούν πως όλη αυτή η κατάσταση τους συμφέρει. Το θέμα όμως είναι πως για μια ακόμα φορά οι ανεξάρτητες αρχές απαξιώνονται και αυτό δεν συνάδει με ένα κράτος δικαίου και μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.      

- Που είναι οι εποχές που οι βουλευτές και τα στελέχη του Σύριζα εξαπέλυαν βολές κατά των Σαμαροβενιζέλων; Τώρα και με αφορμή την κριτική στάση του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην Κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών, του πλέκουν το εγκώμιο και τον επικαλούνται και στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Οι καιροί μπορεί να αλλάζουν, αλλά η υποκρισία στην Κουμουνδούρου παραμένει ίδια!    

- Μία μέρα κακοκαιρία είχε η Αττική και παρέλυσαν τα πάντα. Στους οδικούς άξονες επικρατούσε το χάος, οι δημόσιες συγκοινωνίες λειτουργούσαν με καθυστερήσεις και προβλήματα, τα φρεάτια ήταν πάλι βουλωμένα. Τα ίδια Παντελή μου τα ίδια Παντελάκη μου…  Αυτό όμως που μας εξέθεσε διεθνώς ήταν η εικόνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τους φοιτητές να δίνουν εξεταστική μέσα στο σκοτάδι, χρησιμοποιώντας τους φακούς τους. Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε που έλεγαν οι δεξιοί στις Εθνικές Εκλογές του 2000.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Διονύσης Τεμπονέρας: «Για το κοινό καλό κάνουμε πίσω»

«Δεν διεκδικήσαμε καρέκλες και οφίτσια, δίνουμε τις μάχες με ανιδιοτέλεια. Το "εγώ" το προσφέρουμε στο "εμείς"» ξεκαθάρισε ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στ...

Νέα Αριστερά κατά Κασσελάκη: Μη αναστρέψιμη η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ – Και αυτό δεν αλλάζει όσες χυδαίες επιθέσεις και αν εκτοξεύσει

Με μία σκληρή ανακοίνωση σχολίασε η Νέα Αριστερά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη και τις αιχμές που άφησε εναντίον στελεχών της που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή ...

Φόρτωση άρθρων...