Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Οι κρίσιμες τέσσερις εβδομάδες, οι αντιδράσεις για την νίκη Ερντογάν, το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ

- Στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια ανησυχούν εύλογα για το ενδεχόμενο το πανηγυρικό κλίμα από τον πρώτο γύρο να δημιουργήσει τάσεις αποσυσπείρωσης σε ένα κομμάτι του εκλογικού ακροατηρίου. Τα πάντα ξεκινούν από την αρχή ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, γι’ αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρότητα. Αυτό φαίνεται να το έχει αντιληφθεί σε απόλυτο βαθμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξεκινά άμεσα κύκλο περιοδειών διάρκειας τεσσάρων περίπου εβδομάδων. Κι όποιος αντέξει…

- Η Αθήνα παρακολουθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία μετά και την νίκη του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος θα συνεχίσει την πολιτική του ηγεμονία για άλλα πέντε χρόνια. Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι δεν περιμένουν θεαματικές αλλαγές στην εξωτερική της πολιτική. Το ζητούμενο είναι ποιες θα είναι οι εξελίξεις σε επίπεδο ελληνοτουρκικών σχέσεων και αν θα ζήσουμε εκ νέου μια μακρά περίοδο έντονης έντασης με τη γείτονα.

- Φαίνεται τελικά πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους και μπαίνουν στην τελική ευθεία προς τις δεύτερες κάλπες χωρίς θετικό προγραμματικό λόγο. Η στρατηγική της καταστροφολογίας απέτυχε παταγωδώς στις κάλπες. Αντί λοιπόν να τα παρουσιάζουν όλα μαύρα καλό θα ήταν να δώσουν στους πολίτες να καταλάβουν τι θα έκαναν αυτοί για τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας. Οι ψηφοφόροι απέδειξαν ότι ξέρουν να κρίνουν και να συγκρίνουν.

-Αν δε κανείς παρακολουθεί καθημερινά τη θεματολογία των μέσων που είναι φιλικά προσκείμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πιστέψει ότι δεν ζει στην Ελλάδα αλλά σε κάποια χώρα της κεντρικής ή λατινικής Αμερικής. Δεν γνωρίζουμε αν οι εμπνευστές αυτής της ατζέντας βλέπουν πολύ Netflix, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν βοηθούν την παράταξη τους.

- Προβληματισμός επικρατεί στη Γερμανία και ειδικότερα στα κόμματα της Κεντροαριστεράς για την νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία. Στελέχη από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο ανησυχούν για την ποιότητα της δημοκρατίας στη γειτονική χώρα και για άλλα θέματα όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι Τούρκοι που ζουν στη Γερμανία έδωσαν κατά πλειοψηφία τη στήριξη τους στον κ. Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ραπανάκης: Γιατί έφυγα από την «Αυγή» - Πολιτική δολοφονίας χαρακτήρων από στελέχη Κασσελάκη (βίντεο)

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να δώσει ο παραιτηθείς διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή». Ο Σπύρος Ραπανάκης, ο οποίος παραιτήθηκε α...

Φόρτωση άρθρων...