Κυριακή
04 Ιουνίου 2023

Σε βέρτιγκο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική κατάκτηση της Νέας Δημοκρατίας και η κυριαρχία της στις λαϊκές γειτονιές

- Την μία φωτοβολίδα μετά την άλλη πετάνε τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι δεν έχουν αντιληφθεί τί συνέβη την περασμένη Κυριακή. Αντί να κάνουν μια γενναία αυτοκριτική για το τι πήγε λάθος, προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες αλλού ακόμα και στους ίδιους τους πολίτες. Είτε τους αρέσει, είτε όχι ο ελληνικός λαός έστρεψε την πλάτη του στις αερολογίες και στο λαϊκισμό της Κουμουνδούρου.

-Απορούν δε πως οι νέοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και έδωσαν σ’ αυτήν την ηλικιακή ομάδα την πρωτιά στην γαλάζια παράταξη. Γεγονός είναι ότι το αφήγημα του κ. Τσίπρα για τη νέα γενιά ήταν στην καλύτερη περίπτωση ελλιπές. Εκτός κι αν πιστεύουν ότι με εξαγγελίες τύπου «όλοι θα μπουν στα πανεπιστήμια» χωρίς να έχουν διαβάσει, οι νέοι θα τσίμπαγαν και θα συντάσσονταν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αμ δε...       

- H Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που παραδοσιακά σέβεται τις θεσμικές διαδικασίες όπως είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος. Γι’ αυτό όπως έπραξε και στο παρελθόν μετά το 2024 που θα ανοίξει η σχετική κουβέντα θα αναζητήσει ευρείες συναινέσεις για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Το Σύνταγμα δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά σύνθεσης απόψεων για το καλό του τόπου.   

- Το γεγονός ότι η κεντροδεξιά κατάφερε να εκφράσει πλατιά λαϊκά στρώματα και να πάρει την πρωτιά σε περιοχές που ποτέ δεν είχε ονειρευτεί είναι μια πολιτική κατάκτηση. Για παράδειγμα το αποτέλεσμα στην Δυτική Αθήνα ή στην Β Πειραιώς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός κορυφαίου επιτεύγματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες έδωσαν κάποια λευκή επιταγή. Αντιθέτως περιμένουν πολλά από το επόμενο κυβερνητικό σχήμα.   

- Τα δεξιότερα μικρά σχήματα που κόπηκαν στις πρώτες εκλογές λόγω διαφόρων κωλυμάτων επανέρχονται δριμύτερα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος στον ευρύτερο αυτό πολιτικό χώρο και εφόσον επικρατήσουν λογικές χαλάρωσης ο κίνδυνος να πριμοδοτηθούν καθίσταται ακόμα μεγαλύτερος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

To μοιραίο λάθος για τον Τσίπρα και γιατί ο Ανδρουλάκης μπορεί να τεθεί επικεφαλής της Αντιπολίτευσης

Ήταν στις 6 Μαΐου του 2012 όταν ξεκινούσε η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και η ανακατανομή δυνάμεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς, μετά τις εκλογές που είχαν διεξαχθεί την ημέ...

Φόρτωση άρθρων...