Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Οι ξένοιαστες διακοπές των Ελλήνων, οι υπεκφυγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο απόηχος της υπόθεσης Καϊλή

Front Lines

- Μπορεί στα δελτία ειδήσεων να κυριαρχεί το θέμα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, αλλά φαίνεται ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν πτοείται και έχει μεγάλα σχέδια για τις φετινές γιορτές. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί καταγράφουν πληρότητα 100% παρά τις τσουχτερές τιμές. Ο Έλληνας έχει, δεν έχει, δίνει προτεραιότητα στην καλοπέραση, παρά το γεγονός ότι πληρώνει το ταξίδι στον Παρνασσό περισσότερο από εκείνο στο Λονδίνο.            

- Άρχισαν τα πανηγύρια στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων μετρήσεων που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται σταθερά με το ποσοστό της να περνά το 30%. Δικαιολογημένο μέχρι ένα βαθμό, αν και έπρεπε οι γαλάζιοι στην παρούσα φάση να λένε λιγότερα και να πράττουν περισσότερο, γιατί ο δρόμος προς την αυτοδυναμία είναι μακρύς και δύσβατος. Εξάλλου τις κυβερνήσεις τις επιλέγει ο λαός και όχι οι δημοσκόποι….      

- Καλά αυτοί στην Κουμουνδούρου δεν έχουν καθόλου μυαλό. Γνωρίζαμε από παλιά ότι η Αριστερά είχε μια οπαδική αντίληψη για την πολιτική και ακολουθούσε πιστά το δόγμα «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Αλλά για το market pass ποιος αποφάσισε για αυτό το χειρισμό στη Βουλή. Ή είσαι «υπέρ» και λες «ναι» ή είσαι «κατά» και λες «όχι». Το «παρών» δεν έχει καμία απολύτως ουσία, είναι υπεκφυγή και μάλλον επελέγη γιατί δεν μπορούσαν να ξεστομίσουν θετική ψήφο στην «επάρατη» δεξιά.  

- O κουρνιαχτός που έχει σηκώσει η υπόθεση Καϊλή χρειάζεται να μπει σε διαδικασία ανάλυσης όχι υπό ένα αυστηρά κομματικό φακό, αλλά ως μια ευρύτερη προσπάθεια να εκτιμηθεί πόσο αυτή αγγίζει την εικόνα της χώρας. Μιλάμε για ένα σκάνδαλο μεγατόνων που έχει πλήξει την αξιοπιστία της Ε.Ε, με πρωταγωνίστρια μια Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα η ίδια ανήκει, τα σχετικά δημοσιεύματα σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό τύπο αντανακλούν και στην Ελλάδα, την ώρα που με μεγάλο κόπο η εικόνα της το τελευταίο διάστημα είχε αλλάξει. Δίνει δε την ευκαιρία σε κάποιες ανθελληνικές γραφίδες να «βγάλουν την χολή τους».   

- Τα καμπανάκια που χτύπησε για την ελληνική οικονομία ο Γιάννης Στουρνάρας χρειάζεται να ληφθούν σοβαρά υπόψη τόσο από το οικονομικό επιτελείο, όσο και από το πρωθυπουργικό γραφείο. Το 2023, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, θα είναι μια δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις χρονιά που θα δοκιμαστεί η ανθεκτικότητα στους οικονομικούς δείκτες. Χρειάζεται να συνυπολογίσουμε ότι λόγω και της διενέργειας διπλών εκλογών, οι όποιες αρρυθμίες μπορεί να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις. Μένει να δούμε την εξέλιξη…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Φόρτωση άρθρων...