Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πάνε πίσω οι Eκλογές, η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, βράζει η νεολαία

Front Lines

- Όσο πιο πίσω πάνε οι Eθνικές Eκλογές, τόσο καλύτερα λένε πολλά κυβερνητικά στελέχη, τα οποία σωστά ισχυρίζονται ότι στη σκιά αυτής της εθνικής τραγωδίας δεν μπορείς να μιλάς για κάλπες. Οι ημερομηνίες που ακούγονται περισσότερο είναι 21 Μαΐου και 2 Ιουλίου για τις δεύτερες κάλπες, αν και τις τελικές αποφάσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τις λάβει το επόμενο διάστημα. Στην παρούσα φάση τρέχουν οι μετρήσεις και άντε να δούμε τι θα βγάλουν…   

- Μονοθεματικό είναι, όπως αναμενόταν, το Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης, όπου θα αναζητηθούν οι επόμενες κινήσεις για την αλλαγή του κλίματος και πρωτίστως για την αποκατάσταση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Ένα άλλο παράπλευρο θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους ομοτράπεζους είναι και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, καθώς τα όσα γράφονται τις τελευταίες μέρες σε διεθνή ΜΜΕ δεν συνάδουν με το προφίλ μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας.   

- Η κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη έχει φουντώσει και όλα δείχνουν πως η χώρα θα πορευτεί προς τις εθνικές εκλογές σε ένα κλίμα έντασης και πόλωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί σφόδρα στη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να τηρήσει τις αποστάσεις μεταξύ των δύο μονομάχων, θέλοντας να προβάλλει ένα διαφορετικό και υπεύθυνο προφίλ.     

- Η οργή των νέων μετά την τραγωδία των Τεμπών ξεχειλίζει και αυτό αποτυπώνεται τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στο χώρο των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και σίγουρα θα θελήσουν να το εκφράσουν και στις κάλπες. Με ποιο τρόπο κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη, αλλά η στάση τους αποτελεί μια εκλογική παράμετρο που προβληματίζει, περισσότερο την Κυβέρνηση.   

- Χαρακτηριστικό του κλίματος στις τάξεις των φοιτητών είναι και ένα πανό που κρέμεται σε ένα κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο με κόκκινα γράμματα γράφει «δολοφόνοι». Κάθε περιστατικός από την οδό Ακαδημίας το διακρίνει και το οποίο έρχεται να μας θυμίσει ότι οι νέοι δύσκολα θα ξεχάσουν αυτό το τραγικό γεγονός. Ειδικά από τη στιγμή που στην λίστα των θυμάτων ήταν τόσοι πολλοί συνομήλικοι τους και συμφοιτητές τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Φόρτωση άρθρων...