Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σε πρώτο πλάνο η «γαλάζια» αυτοδυναμία, αναγκαίοι οι περισσότεροι έλεγχοι στην αγορά

- Κατάλαβαν στο Μαξίμου ότι το αφήγημα της διπλής κάλπης δεν έχει λογική και πλέον τα δίνουν όλα για την πρώτη Κυριακή με κεντρικό σύνθημα την αυτοδυναμία. Η συσπείρωση και του τελευταίου ψηφοφόρου είναι αναγκαία για να φτιαχτεί η κατάλληλη μαγιά ενόψει του δεύτερου κρίσιμου γύρου. 

- Μπορεί πολλά κυβερνητικά στελέχη να προβάλλουν έντονα το καλάθι του νοικοκυριού, αλλά σε κάθε περίπτωση η ακρίβεια συνεχίζει να πλήττει τα περισσότερα νοικοκυριά. Προσπάθεια από το αρμόδιο υπουργείο γίνεται, χρειάζεται ωστόσο να χτυπηθεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα η αισχροκέρδεια. Περισσότεροι έλεγχοι, ασφαλιστικές δικλείδες και μηδενική ανοχή στα φαινόμενα αυτά συνιστούν τα κυρίαρχα σημεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.    

- Φίλος της στήλης που διατηρεί ένα εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα στο νησί της Λευκάδας μας περιέγραφε χθες πως η αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες έχει πλήξει την επιχειρηματικότητα και δεν αφήνει περιθώρια για συγκράτηση των τιμών. Παραδείγματος χάριν η τιμή της μπαγκέτας έχει σκαρφαλώσει από το 0,40  στο 1,10 ευρώ. Καλή λοιπόν η αύξηση των αφίξεων των ξένων, αλλά χρειάζονται και επιμέρους παρεμβάσεις, προκειμένου το προϊόν να είναι ανταγωνιστικό και στο τέλος της σεζόν να μένει κάτι στην τσέπη για όλους.   

- Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα κορυφαίο θέμα για την ευρωπαϊκή ατζέντα, το οποίο είχε αναδείξει έγκαιρα η ελληνική πλευρά. Ο φράχτης στον Έβρο αποτέλεσε παράδειγμα και για άλλες χώρες, ενώ το τελευταίο διάστημα συζητείται έντονα η κατασκευή ενός αντιστοίχου στα βουλγαροτουρκικά σύνορα. Εξάλλου, η αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστευτικών ροών συνδέεται άμεσα και με τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αφού παραμένει η εκκρεμότητα της ένταξης στην Σένγκεν της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.  

- Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι Συριζαίοι ξεκίνησαν εκ νέου τον ανένδοτο κατά του επίμαχου μέτρου. Μπορεί πράγματι η ανύψωση ενός φράχτη στα μάτια πολλών να φαντάζει ως ένα ακραίο μέτρο, αλλά στο σημείο αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση, αλλά και οι επιτήδειοι που θησαυρίζουν στις πλάτες αθώων και ανήμπορων, οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα μια καλύτερη ζωή. Ας αφήσουν λοιπόν τις πομφόλυγες και τις πολιτικές ανοιχτών συνόρων και ας κάνουν επιτέλους μια σοβαρή πρόταση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Φόρτωση άρθρων...